In Mechelen werd de derde editie van Het Kunstuur geopend
Volledig scherm
In Mechelen werd de derde editie van Het Kunstuur geopend © David Legreve

Het Kunstuur opent derde tentoonstelling: “Opnieuw schat aan kunstwerken met bijpassende verhalen kunnen verzamelen”

MechelenDe derde tentoonstelling van Het Kunstuur werd vrijdag geopend in de schaduw van de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Ook nu weer worden originele werken gecombineerd met bijzondere verhalen.

 1. Bourlons redden topwerk voor nieuwe expo in Het KUNSTUUR: “Hing vastgespijkerd aan lambrisering”
  PREMIUM
  Mechelen/Waregem

  Bourlons redden topwerk voor nieuwe expo in Het KUNSTUUR: “Hing vastgespij­kerd aan lambrise­ring”

  Jarenlang lag het opgerold in een kelder van een kasteel in Waregem, vervolgens hing het vastgenageld aan de lambrisering. Dat is de trieste geschiedenis van ‘Hanengevecht’, nochtans een waar topwerk van de Belgische schilder Emile Claus. De broers Hans en Joost Bourlon lieten het restaureren en onthulden het vrijdag in Het KUNSTUUR, hun bijzondere exporuimte in Mechelen. Het is hét pronkstuk van de tweede tentoonstelling, die opnieuw werd gemaakt met medewerking van tal van BV’s.
 2. Kunstexpo van studio 100-baas Hans Bourlon toont doek waarachter ware thriller schuilt: moest gestolen Magritte de aanslagen van Brussel financieren?
  PREMIUM

  Kunstexpo van studio 100-baas Hans Bourlon toont doek waarachter ware thriller schuilt: moest gestolen Magritte de aanslagen van Brussel financie­ren?

  In de Heilige Geestkapel in Mechelen toont Studio-100 baas Hans Bourlon topwerken van Belgische kunstenaars met een bijzonder verhaal. Achter de ‘pièce de résistance’ waar hij nu mee uitpakt, schuilt een thriller. Het was al groot nieuws toen de ‘Olympia’ van René Magritte in 2009 is gestolen. De eigenaar, een gepensioneerde beenhouwer, kreeg het doek later terug na een deal tussen verzekering en dader. Dat zou niemand minder zijn dan Khalid El Bakraoui, de kamikaze die zich opblies in Maalbeek. Zijn de aanslagen in Brussel gefinancierd via ‘artnapping’? Bourlon haalde er een ex-undercoveragent bij om een en ander uit de doeken te doen.