De Mechelse stadsbrouwerij Het Anker opent een conceptcafé in het nieuwe winkelpark Malinas. Het gaat maar om een impressie, er komt zeker geen lichtspot.
Volledig scherm
De Mechelse stadsbrouwerij Het Anker opent een conceptcafé in het nieuwe winkelpark Malinas. Het gaat maar om een impressie, er komt zeker geen lichtspot. © Mitiska REIM

Het Anker opent stadscafé rond Maneblusser in winkelpark Malinas

MechelenDe Mechelse stadsbrouwerij Het Anker opent een conceptcafé in het nieuwe winkelpark Malinas. “Gedreven door een Mechelse fierheid, hebben we onze verantwoordelijkheid genomen. Het had jammer geweest indien deze nieuwe locatie zonder enige lokale aansluiting werd ingevuld”, zegt Charles Leclef van Het Anker.

 1. Rekwisiteur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”
  PREMIUM
  Tienen/Mechelen

  Rekwisi­teur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”

  Hulpdiensten rukten woensdagochtend massaal uit voor een levenloos lichaam in een geparkeerde wagen in de Gilainstraat. De scène leek recht uit een (slechte) film te komen waarin Dries Vanoirbeek (30) uit Tienen plots de hoofdrol kreeg van hoofdverdachte van een moord. “Toen ik het raam opende, zag ik de hulpdiensten en tal van agenten en brandweerlui staan. Over mijn wagen was een rood tentje geplaatst. Tja, mijn mond viel letterlijk open van verbazing”, zegt Dries die intussen gelukkig wel weer wat kan lachen.
 2. Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”
  PREMIUM
  Mechelen/Hofstade

  Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”

  “Ik ben vooral dankbaar voor wat ik heb teruggekregen, eerder dan te klagen over wat weg is.” Het positivisme van Evy Selleslagh (31) uit Hofstade dwingt respect af. Ze heeft na een kankerdiagnose niet bepaald de gemakkelijkste periode achter de rug, maar na twee jaar revalidatie bij AZ Sint-Maarten staat ze er weer. Ook letterlijk en dat mag haast een wonder heten, want geen arts die durfde beloven dat ze na haar operatie ooit nog zou kunnen stappen. Intussen wandelt ze 10km en speelt ze badminton.