MECHELEN - Opening van grootste fietszone van Vlaanderen in Mechelen
Volledig scherm
MECHELEN - Opening van grootste fietszone van Vlaanderen in Mechelen © Marc Aerts

Grootste fietszone van Vlaanderen officieel geopend: “Vanaf vandaag zijn fietsers baas in Mechelse binnenstad”

Zo’n vijftig fietsers en enkele éénwielers hebben zaterdagochtend de fietszone in de Mechelse binnenstad officieel geopend. “Vanaf vandaag bepaalt de fietser de maat van het verkeer”, aldus Mechels schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Open Vld). De Mechelse fietszone omvat 179 straten en is samen bijna 30 kilometer lang. “De grootste in heel Vlaanderen”, aldus Vanmarcke 

32 reacties

 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  In een stad circuleren er altijd meer fietsers en voetgangers dan auto's, dus is het nogal wiedes dat de auto in de rangorde op de laatste plaats komt. Het heeft enorm lang geduurd voordat de politici dit ook begonnen te snappen, nu nog dit uitgelegd krijgen aan de minder begaafden van deze wereld.
 • Werner Van der Kelen

  2 jaar geleden
  jan De Borger, er bestaan ook minder valide mensen, en dat heeft niks met lamzakken te maken, gelieve wat verder te kijken dan je neus lang is man.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  Aalst heeft al jaren een autovrij winkelcentrum en het is er bij wijlen op de koppen lopen, Het zuiverste bewijs dat de auto absoluut geen vereiste is om te kunnen winkelen. Men komt naar Aalst vanuit alle naburige gemeenten met de bus. Goed dat Mechelen ook die richting uitgaat. Somers is toch wel een van de beste burgemeesters.
 • Dirk Thyssen

  2 jaar geleden
  Weeral dreigen met boetes allerhande, typisch voor het beleid in België , verbod op dit verbod op dat . Op den duur weet een mens niet meer waaraan zich te houden . Ieder gewest, stad zijn eigen strafregels, het lijkt wel of we weer in de kleuterklas beland zijn .
 • Fatima De Clercq

  2 jaar geleden
  Zou in heel België moeten zijn. En ik behoor niet tot de groene gekken.
 1. Racing Mechelen trekt na woelige voorbereidingsweek naar Schaarbeek voor bekerduel: “De wedstrijdmentaliteit moet beter”
  Voetbal derde nationale B

  Racing Mechelen trekt na woelige voorberei­dings­week naar Schaarbeek voor bekerduel: “De wedstrijd­men­ta­li­teit moet beter”

  De coach in quarantaine en nederlagen tegen tweedeprovincialer KGR Katelijne (2-1) en derdeamateurklasser Sint-Niklaas (3-2), dat is de eerste volledige voorbereidingsweek van Racing Mechelen in een notendop. Heel zwart-wit gesteld natuurlijk en dus analyseert trainer Dave De Herdt ook vanop afstand de prestaties met een nuchtere blik in aanloop naar het bekerduel met eersteprovincialer FC Schaerbeek zaterdagavond.
 2. Ook zo steun je de slachtoffers van de overstromingen: 99 euro om een marketingopleiding te volgen, gaat naar Rode Kruis
  Mechelen/Genk

  Ook zo steun je de slachtof­fers van de overstro­min­gen: 99 euro om een marketing­op­lei­ding te volgen, gaat naar Rode Kruis

  15.000 euro of meer inzamelen voor de slachtoffers van de overstromingen in ons land: dat doel stellen Mechelaar Eric Lippens (43) en zijn bedrijf Results&More voorop. Ze hebben zopas De Grootste Aula Van Vlaanderen gelanceerd. Wie 99 euro aan het Rode Kruis stort, kan in ruil een vierdelige cursus digitale marketing volgen. “De volledige opleiding kost normaal gezien 995 euro.”