IVAREM-voorzitter Koen Anciaux overhandigt tuinhandschoenen aan Brigitte De Smet in het kader van de compostactie van Vlaco.
Volledig scherm
IVAREM-voorzitter Koen Anciaux overhandigt tuinhandschoenen aan Brigitte De Smet in het kader van de compostactie van Vlaco. © Wannes Vansina

Gratis handschoenen voor wie compost komt ophalen in recyclageparken IVAREM

Werkingsgebied IVAREMIVAREM verwerkt jaarlijks 22 ton groenafval tot compost. Om dat in de kijker te stellen, neemt de intergemeentelijke vereniging deel aan een Vlaco-compostactie. Wie bodemverbeteraar komt halen, krijgt er tuinhandschoenen bovenop.

 1. Natalia vraagt honden- en kattenbaasjes met aandrang: “Check je chip!”
  PREMIUM
  Mechelen

  Natalia vraagt honden- en kattenbaas­jes met aandrang: “Check je chip!”

  Check je chip. Dat is de tongbrekende boodschap die Vlaams dierenminister Ben Weyts (N-VA) dinsdag vanuit Dierenbescherming Mechelen de wereld instuurde. De meeste honden en katten zijn weliswaar gechipt, maar de gegevens zijn lang niet altijd correct en bovendien zorgen strengere privacyregels ervoor dat verdwaalde viervoeters moeilijker de weg naar huis terugvinden. Natalia zet graag mee haar schouders onder de campagne. “Een correct ingevulde chip is heel belangrijk”, weet de dierenvriend uit ervaring.
 1. Visser heeft beet: alligator springt uit het water en zet achtervolging in
  Play

  Visser heeft beet: alligator springt uit het water en zet achtervol­ging in

 2. Kraanmachi­nist Evi kaffert knoeiende werkman uit vanuit haar cabine: "No! Afblijven!"
  Play
  Lady Bouwers

  Kraanmachi­nist Evi kaffert knoeiende werkman uit vanuit haar cabine: "No! Afblijven!"