Applaus en bloemen voor Paula Tonnoeyr en Maria Vandenbussche voor hun 100ste verjaardag.
Volledig scherm
Applaus en bloemen voor Paula Tonnoeyr en Maria Vandenbussche voor hun 100ste verjaardag. © David Legreve

“Goede boter en regelmatig een glaasje”: 100-jarigen Milsenhof verklappen hun geheim

MechelenGroot feest woensdag in het Milsenhof en dat voor het eerst sinds de uitbraak van corona. Het woonzorgcentrum aan de Mechelse Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk vierde niet één, maar twee 100-jarige bewoners. Ze verklapten meteen het geheim van hun gezegende leeftijd: “Goede boter en bij tijd en stond een glaasje.”

 1. Jongeman (20) schendt contactverbod met moeder amper drie dagen nadat het werd opgelegd
  Mechelen

  Jongeman (20) schendt contactver­bod met moeder amper drie dagen nadat het werd opgelegd

  Het parket in Mechelen heeft een probatie-opschorting geëist tegenover een 20-jarige Mechelaar. De jongeman stond woensdag terecht voor het schenden van zijn voorwaarden. Die werden eind oktober 2021 opgelegd door het parket nadat hij zijn moeder agressief had lastiggevallen. “Het was een verregaande regel, maar wel één die nodig was om de rust in het gezin terug te laten keren”, vertelde openbaar aanklager Geert Noels. “Maar meneer drong drie dagen nadat het contactverbod werd opgelegd de woning van zijn moeder al terug binnen.” De feiten werden niet betwist. De jongeman verzette zich niet tegen een probatie-opschorting. Naar eigen zeggen zijn de ogen van de twintiger geopend. “Ik zie mijn mama graag, maar samenleven en wonen is echt wel iets anders”, besloot de man. Een vonnis in de zaak volgt binnenkort.
 1. Geen stunt voor Nick Spaenhoven en Racing Mechelen in bekerduel bij Lierse-Kempenzonen (5-1): “Niet gefloten penalty was kantelpunt”
  bekervoetbal Antwerpen

  Geen stunt voor Nick Spaenhoven en Racing Mechelen in bekerduel bij Lier­se-Kempenzo­nen (5-1): “Niet gefloten penalty was kantelpunt”

  Racing Mechelen is er niet in geslaagd te stunten op het veld van Lierse-Kempenzonen. De troepen van trainer Greg Vanderidt hielden voor rust gelijke tred en slaagden er na rust zelfs in om even paniek te zaaien door terug te slaan tot 2-1, maar enkele minuten later volgde een kantelpunt. De bal ging niet op de stip ging voor Racing na een haakfout op Carrez en aan de overkant wel voor vermeend handspel. Bij die 3-1-tussenstand was de partij gespeeld en daarna diepte de thuisploeg in het slot de score nog uit tot een overdreven 5-1.