Nieuwe makers geven zich bloot tijdens het Outside In festival
Volledig scherm
Nieuwe makers geven zich bloot tijdens het Outside In festival © David Legreve

“Gigantisch belangrijk” OUTSIDE IN biedt beloftevolle makers podiumkansen

MechelenHet Mechelse kansenplatform RADAR en theater ARSENAAL/LAZARUS lanceren morgen zaterdag OUTSIDE IN, een festival met nieuw werk, try-outs en ‘work in progress’ van Mechelse talenten. “Gigantisch belangrijk”, getuigt een van hen, “want na corona is het nog tien keer zo moeilijk geworden om te starten.”

 1. Herwig De Lannoy stelt verwonderende stadsgeschiedenis te boek: “Het conservatisme is zeker niet dood”
  PREMIUM
  Mechelen

  Herwig De Lannoy stelt verwonde­ren­de stadsge­schie­de­nis te boek: “Het conserva­tis­me is zeker niet dood”

  Sinds maandag ligt ‘Een stad in verwondering’ in de boekhandel, een dikke pil waarin historicus Herwig De Lannoy (59) de evolutie van het bedenken, besturen, bewonderen en beleven in Mechelen beschrijft tussen 1918 en 2000. “Door mij in de stadsgeschiedenis te verdiepen, heb ik geleerd waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn”, vertelt de auteur.
 2. Nog meer fileleed in Putte? Agentschap Wegen en Verkeer voert dit weekend werken uit aan N15 in centrum: “Wegdek is in slechte staat”
  Putte

  Nog meer fileleed in Putte? Agentschap Wegen en Verkeer voert dit weekend werken uit aan N15 in centrum: “Wegdek is in slechte staat”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt dit weekend het wegdek van de Mechelbaan (N15) vanaf huisnummer 468 tot aan het kruispunt van de Kleinmannekensstraat. Hoewel Putte, de N15 in het bijzonder, omwille van nabijgelegen wegenwerken tijdens spitsuren fileleed ondervindt, konden de werken volgens AWV niet uitgesteld worden. “We willen niet wachten op de winter.”