Het gerecht voerde de huiszoeking uit bij KV Mechelen ruim één week nadat CEO Dieter Penninckx werd opgesloten in de gevangenis van Mechelen.
Volledig scherm
Het gerecht voerde de huiszoeking uit bij KV Mechelen ruim één week nadat CEO Dieter Penninckx werd opgesloten in de gevangenis van Mechelen. © BELGAIMAGE

Gerecht valt binnen bij KV Mechelen in onderzoek naar failliete FNG-Group

Het gerecht is vanochtend binnengevallen in het voetbalstadion van eersteklasser KV Mechelen. Het deed dat in het gerechtelijk onderzoek naar het faillissement van modegroep FNG én zijn voormalige CEO Dieter Penninckx, hoofdaandeelhouder van ‘De Kakkers’.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Mechelen op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Mechelen op zondag 18 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Mechelen, op één dag 74 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 49. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 514. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mechelen op 591 te liggen. Omdat Mechelen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Bewoners kiezen voor afsluiten van Tessestraat
  Mechelen

  Bewoners kiezen voor afsluiten van Tesse­straat

  Het Mechelse college van burgemeester en schepenen heeft beslist, na overleg met de bewoners, om de Tessestraat te knippen. “Van de Ravenburgstraat wisten we op basis van verkeerstellingen – er passeerden meer dan 200 wagens per dag – dat we deze met het autoluw maken van de Onze-Lieve-Vrouwestraat moesten afsluiten. Voor de veel smallere Tessestraat was dit minder duidelijk. Vandaar dat we hebben gewacht tot na de feedback van de bewoners. Ze zijn unaniem voor het afsluiten”, zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke.