Een busje handgel om de handen te desinfecteren op de rechtbank van Mechelen
Volledig scherm
Een busje handgel om de handen te desinfecteren op de rechtbank van Mechelen © Tim Van der Zeypen

Geen overbrengingen meer, minder zittingen én handgel: rechtbank verscherpt opnieuw voorzorgsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus

De rechtbank in Mechelen heeft opnieuw extra maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf volgende week worden het aantal correctionele zittingen verminderd en sinds vandaag zijn naast rechters en magistraten enkel nog maar advocaten welkom op de zitting.

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.