MECHELEN De wielerploeg van Prinses Harte komt aan op de Grote Markt na een fietstocht van 125km.
Volledig scherm
MECHELEN De wielerploeg van Prinses Harte komt aan op de Grote Markt na een fietstocht van 125km. © David Legreve

Geen ‘1.000 kilometer’, toch heleboel fietsers onderweg voor Kom op tegen Kanker

MechelenVoor het tweede jaar op rij maakt de coronacrisis de organisatie van de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker onmogelijk. Met ‘Iedereen 1.000’ werd een coronaproof alternatief uitgewerkt, zodat verschillende teams tóch nog hun kilometers malen en geld inzamelen voor kankeronderzoek.

  1. School verontschuldigt zich na weigeren van ‘te blote’ leerlingen aan poort: “Beseffen dat deze aanpak een heel nare indruk heeft nagelaten”
    Mechelen

    School veront­schul­digt zich na weigeren van ‘te blote’ leerlingen aan poort: “Beseffen dat deze aanpak een heel nare indruk heeft nagelaten”

    Nadat op dinsdag leerlingen aan de schoolpoort van COLOMAplus in Mechelen werden geweigerd wegens “te luchtige” kledij, maakt de school vandaag nieuwe afspraken. Zo kunnen leerlingen die zich niet aan de kledingvoorschriften houden kledij lenen van de school. In een mededeling naar de leerlingen verontschuldigt het zich over de aanpak van de kledingcontrole. “We stellen vast dat de kledingvoorschriften te vaag en niet duidelijk genoeg zijn, waardoor willekeur dreigt te ontstaan."