De gevangenis van Mechelen.
Volledig scherm
De gevangenis van Mechelen. © Archieffoto Legreve

Gedetineerde met drugs in cel moet jaar langer brommen

MechelenDe correctionele rechtbank heeft Philippe T. veroordeeld tot een jaar cel en een geldboete van 8.000 euro nadat cipiers meerdere keren drugs hadden aangetroffen in zijn cel.

 1. Technopolis brengt WOWbox uit voor jonge wetenschappers: “Help mee een morsetoestel bouwen voor twee gestrande astronauten”
  Mechelen

  Technopo­lis brengt WOWbox uit voor jonge wetenschap­pers: “Help mee een morsetoe­stel bouwen voor twee gestrande astronau­ten”

  Voortaan kan je via de website van Technopolis een WOWbox bestellen waarmee je twee op Mars gestrande astronauten en een robot uit de nood kan helpen door een morsetoestel te bouwen. Het pakket is geschikt voor kinderen van 8 tot 11 jaar, op voorwaarde dat een volwassene af en toe een handje toesteekt. De WOWbox bevat ook een gratis Technopolis-ticket.
 2. Kinderen planten 12.000 krokusbollen op Sint Romboutskerkhof: “Een droom die werkelijkheid wordt”
  Mechelen

  Kinderen planten 12.000 krokusbol­len op Sint Rombouts­kerk­hof: “Een droom die werkelijk­heid wordt”

  Een Sint Romboutskerkhof vol krokussen, dat was de droom van Mechelaar Jelte Pieter Dijkstra. De zaakvoerder van snoepwinkel Langen Asem contacteerde stad Mechelen en verschillende scholen, en stopte samen met de kinderen al zo’n 8.000 bloembollen in de grond. “We willen bijen een handje helpen, door hen ook in onze Dijlestad van voldoende voedsel te voorzien.”
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.