Een campus van de hogeschool Thomas More in Mechelen.
Volledig scherm
Een campus van de hogeschool Thomas More in Mechelen. © rv

Fraude, grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik: topman zakelijke opleidingen hogeschool Thomas More Mechelen onder vuur

‘Manipulatief leiderschap’, ‘verziekte werksfeer’ en ‘gebrek aan menselijkheid’: weekblad ‘Knack’ schrijft vandaag over een conflict bij het personeel van Thomas More Mechelen. Onze redactie kan bevestigen dat het rommelt bij de zakelijke opleidingen van de hogeschool. Er loopt momenteel een tweede onderzoek naar aanleiding van klachten over de zogenaamde ‘unit manager’.

6 reacties

 • Rene Spoelberghs

  2 maanden geleden
  De meeste mensen kunnen niet met macht om. Het leidt heel vaak tot misbruik, in alle vormen. De slachtoffer worden vaak harder aangepakt als ze iets melden. Nog veel werk aan de winkel.
 • Samuel Peeters

  2 maanden geleden
  Er heerst dus ook geen cultuur van transparantie. Dat hoeft ook niet persé, want TM is géén openbare instelling, zelfs als het onderwijs aanbiedt. Maar heden ten dage is dit gewenst. Als potentiële investeerder zou dat facet me wel afschrikken.
 • Carlo Blanckaert

  2 maanden geleden
  Heerlijk toch, dit Vlaanderen. Als je maar aan de top staat, ben je zo goed als onaantastbaar. Zelfs nu nog steeds. En moest het toch tot een schorsing of ontslag gaan, gaan ze toch gewoon naar Nederland. Krijgen ze dezelfde. Later kunnen ze weer terugkomen voor nog één of meerdere hoge functies, want het geheugen van de Vlaming is toch maar zo kort.
 • geert Jonckheere

  2 maanden geleden
  Topman hier, topvrouw daar. Het zijn toch ook maar gewone stervelingen. Doe maar heel gewoon.
 • Hilde Andries

  2 maanden geleden
  We worden meer en meer een schandpaal samenleving.