Guillaume Clerens met een Foody-box.
Volledig scherm
Guillaume Clerens met een Foody-box. © VR Horizon

Foody brengt voortaan restauranteten aan huis in heel Vlaanderen

MechelenDe Mechelse ondernemer Guillaume Clerens (26) heeft een doorstart gemaakt met zijn restaurantmaaltijden-aan-huis-concept Foody. Voortaan levert hij niet alleen in zijn geboortestreek, maar in heel Vlaanderen en Brussel.

 1. Minister Somers vernietigt Bonheidens trajectcontrolesysteem: “Een private partner die uit winstbejag een gemeente verbiedt om wegenwerken uit te voeren, dat kan niet”
  Bonheiden

  Minister Somers vernietigt Bonheidens trajectcon­tro­le­sys­teem: “Een private partner die uit winstbejag een gemeente verbiedt om wegenwer­ken uit te voeren, dat kan niet”

  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) besliste vandaag om het gemeenteraadsbesluit rond de invoering van een trajectcontrolesysteem via het bedrijf TaaS (Trajectcontrole as a Service) in Bonheiden te vernietigen. De gemeente had de intentie om tien trajecten, in eerste instantie was er sprake van 22, uit te rollen met de hulp van het bedrijf. “Het contract dreigde de lokale autonomie aan banden te leggen”, aldus de minister.
 1. Drugsgebruiker komt er vanaf met probatie-opschorting
  Mechelen

  Drugsge­brui­ker komt er vanaf met probatie-opschor­ting

  Een 20-jarige Mechelaar is door de rechter veroordeeld tot een probatie-opschorting. De twintiger stond in december terecht voor het bezit en gebruik van drugs. In februari 2021 werd hij betrapt met bijna 4 gram cannabis. Dat gebeurde nadat de politie was opgebeld door omstaanders voor overlast op de parking van fastfoodrestaurant McDonalds. De jonge Mechelaar ontkende het drugsgebruik niet. Hij kon er vanaf geraken met een minnelijke schikking, maar die werd niet betaald. Op zitting vroeg hij enige mildheid van de rechter. “Ik had die dag stress en daarom stelde een vriend voor om mee te smoren”, klonk het bij de Mechelaar. Na beraad ging de rechter daar op in. Ze vond de feiten voldoende bewezen, maar legde hem voorlopig nog geen straf op. De komende drie jaar moet hij zich wel aan een aantal voorwaarden houden.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.