Thierry Catry getuigt tegenover minister Zuhal Demir over partnergeweld. “Vertel het maar eens in je vriendenkring: het grootste deel lacht je uit.”
Volledig scherm
PREMIUM
Thierry Catry getuigt tegenover minister Zuhal Demir over partnergeweld. “Vertel het maar eens in je vriendenkring: het grootste deel lacht je uit.” © David Legreve

FJC start lotgenotengroep voor mannelijke slachtoffers partnergeweld: “De politie-inspectrice zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”

Mechelen“De politie-inspectrice zei: ‘Geef nu maar toe. U bent de man dus u bent de dader’. Het gaf mijn ex carte blanche voor nog meer geweld.” Een slachtoffer van partnergeweld getuigt over de muur van ongeloof waar hij als man op botste toen hij om hulp zocht en hij is lang niet alleen. Volgens cijfers wordt een man op vijf het slachtoffer van partnergeweld, maar ze worden heel vaak niet geloofd. FJC Mechelen wil het taboe doorbreken en richtte een lotgenotengroep op. Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir kwam maandag luisteren.

  1. Brandweer rukt uit voor bermbrandje
    Mechelen

    Brandweer rukt uit voor bermbrand­je

    De brandweer van Mechelen is donderdagnamiddag moeten uitrukken naar de oprit van de E19 ter hoogte van het Battelcomplex. Het gras in een berm naast de rijbaan had er vuur gevat. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar door de interventie van de Mechelse pompiers werd de rijbaan afgesloten voor het verkeer. Dat moest een lokale omleiding volgen. Na iets meer dan een half uurtje kon de rijbaan opnieuw worden vrijgegeven voor het verkeer. Over de oorzaak van de brand is voorlopig niets geweten.