HOMBEEK In het centrum van Hombeek wijken fietsers uit naar het voetpad wanneer de Mechelseweg te druk wordt
Volledig scherm
HOMBEEK In het centrum van Hombeek wijken fietsers uit naar het voetpad wanneer de Mechelseweg te druk wordt © David Legreve

“Fietsstraat is niet de oplossing voor het fileprobleem”

HombeekGemeenteraadslid Jan Verbergt (N-VA) stelt voor om van Hombeek-centrum een fietsstraat te maken om de verkeerssituatie veiliger te maken voor fietsers. Volgens schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-M+) is dat geen goed idee.

 1. Toneelgezelschap ‘Ik Dien’ moet theater ontruimen: “In deze zaal zoveel plezier en drama’s meegemaakt”
  PREMIUM
  Muizen

  Toneelge­zel­schap ‘Ik Dien’ moet theater ontruimen: “In deze zaal zoveel plezier en drama’s meegemaakt”

  “Met een dieptriestig gevoel.” Het was niet van harte dat Geert Van de Walle vrijdag de vroegere parochiezaal van Muizen begon te ontruimen samen met een aantal Ik Dien-collega’s. Ze moeten er weg van het bisdom en dat doet pijn. De zaal in de Sint-Albertusstraat was sinds de oprichting in 1928 het thuis van het toneelgezelschap, dat nu noodgedwongen de parochie moet verlaten op zoek naar een nieuw onderkomen.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?