De rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
De rechtbank in Mechelen. © David Legreve

Fietsendief (40) door kompaan afgeranseld in gevangenis nadat hij hem aan galg praat

MechelenTwee mannen stonden vandaag terecht voor de diefstal van 18 fietsen. Volgens het parket werden de diefstallen gepleegd door een 40-jarige man uit Willebroek en verkocht zijn kompaan (53) uit Mechelen ze nadien verder. Die laatste werd aan de galg gepraat door de Willebroekenaar, maar ontkent zijn betrokkenheid. In de gevangenis leidde dat tot een vechtpartij tussen beide mannen.

  1. Rekwisiteur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”
    PREMIUM
    Tienen/Mechelen

    Rekwisi­teur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”

    Hulpdiensten rukten woensdagochtend massaal uit voor een levenloos lichaam in een geparkeerde wagen in de Gilainstraat. De scène leek recht uit een (slechte) film te komen waarin Dries Vanoirbeek (30) uit Tienen plots de hoofdrol kreeg van hoofdverdachte van een moord. “Toen ik het raam opende, zag ik de hulpdiensten en tal van agenten en brandweerlui staan. Over mijn wagen was een rood tentje geplaatst. Tja, mijn mond viel letterlijk open van verbazing”, zegt Dries die intussen gelukkig wel weer wat kan lachen.