Marc Wellens en zijn opvolgster Vanessa De Geest in het Speelgoedmuseum.
Volledig scherm
Marc Wellens en zijn opvolgster Vanessa De Geest in het Speelgoedmuseum. © Marc Aerts

"Fier dat ik hier mocht werken"

MECHELENMarc Wellens (62) is aan zijn laatste maanden als conservator van het Mechelse Speelgoedmuseum bezig. Deze zomer gaat de man na 33 jaar dienst in het museum met pensioen. Zijn opvolgster Vanessa De Geest (33) kan tot dan op zijn ervaring rekenen. "Er staan een aantal vernieuwingen op til. Verjonging is op zijn plaats", aldus Wellens.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.