MECHELEN - De Mechelse familierechters (inzet een screenshot van het filmpje)
Volledig scherm
PREMIUM
MECHELEN - De Mechelse familierechters (inzet een screenshot van het filmpje) © RV

Familierechters gidsen in ludiek filmpje kinderen rond op de rechtbank: “We proberen hen op deze manier wat gerust te stellen”

MechelenDe Mechelse familierechtbank liet donderdag een filmpje in première gaan waarin het kinderen rondgidst op de rechtbank. De bedoeling ervan is om de nervositeit bij de kinderen tijdens een verhoor in het kader van echtscheidingen te doen afnemen.

  1. Te snelle bromfiets in beslag genomen door politie
    Mechelen

    Te snelle bromfiets in beslag genomen door politie

    De politie van Mechelen-Willebroek heeft een te snelle bromfiets in beslag genomen. De bromfiets, die een snelheid kon halen van 56 kilometer per uur, reed 11 kilometer per uur sneller dan dat hij maximaal mocht rijden. De opgedreven bromfiets werd meegenomen en zal pas na een maand worden teruggegeven aan de eigenaar. “Ondertussen zal een erkend bromfietshersteller alle onderdelen demonteren die gediend hebben om de snelheid van de bromfiets op te voeren”, luidt het bij de politie van Mechelen-Willebroek. “Binnen de week moet de eigenaar zich dan opnieuw bij onze diensten aanbieden voor een nieuwe test op de rollentestbank.”