De verzorgers van het Tivolipark hebben ezel Janneke van jeans aangemeten om het dier te beschermen tegen steekvliegen.
Volledig scherm
De verzorgers van het Tivolipark hebben ezel Janneke van jeans aangemeten om het dier te beschermen tegen steekvliegen. © David Legreve

Ezel Janneke krijgt broek aan tegen steekvliegen: “Gedaan met wonden die zwart zien van insecten”

MechelenBij de familie ezel in de kinderboerderij van Tivoli in Mechelen draagt vader Janneke de broek. Letterlijk! Elke ochtend trekken zijn verzorgers hem vier jeanspijpen aan om de langoor te beschermen tegen de vliegen, die hem anders tot bloedens toe bijten aan zijn poten.

 1. Algemeen directeur van scholengroep staat zelf in de klas om lerarentekort onder de aandacht te brengen: “Dat jonge mensen minder kiezen voor lerarenberoep baart me zorgen”
  Bonheiden/Berlaar

  Algemeen directeur van scholen­groep staat zelf in de klas om lerarente­kort onder de aandacht te brengen: “Dat jonge mensen minder kiezen voor lerarenbe­roep baart me zorgen”

  Algemeen directeur van GO! Scholengroep 5 Geert Van Hoof (50 jaar) uit Berlaar stond op woensdagvoormiddag voor het eerst in twintig jaar nog eens voor een klas. De directeur van de inrichtende macht van 37 onderwijsinstellingen in de regio Mechelen, Heist-op-den-Berg en Keerbergen deed dat in de GO! Basisschool Klim Op in Bonheiden. Door opnieuw les te geven wou hij het nijpend lerarentekort onder de aandacht brengen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.