De verzorgers van het Tivolipark hebben ezel Janneke van jeans aangemeten om het dier te beschermen tegen steekvliegen.
Volledig scherm
De verzorgers van het Tivolipark hebben ezel Janneke van jeans aangemeten om het dier te beschermen tegen steekvliegen. © David Legreve

Ezel Janneke krijgt broek aan tegen steekvliegen: “Gedaan met wonden die zwart zien van insecten”

MechelenBij de familie ezel in de kinderboerderij van Tivoli in Mechelen draagt vader Janneke de broek. Letterlijk! Elke ochtend trekken zijn verzorgers hem vier jeanspijpen aan om de langoor te beschermen tegen de vliegen, die hem anders tot bloedens toe bijten aan zijn poten.

  1. ‘t Blikveld toont ‘Vergezichten’ van Mechels kunstschilder Griet Leroy
    Bonheiden

    ‘t Blikveld toont ‘Vergezich­ten’ van Mechels kunstschil­der Griet Leroy

    In de exporuimte van gemeenschapscentrum ‘t Blikveld in Bonheiden kan je nog tot 7 november de tentoonstelling ‘Vergezichten’ van de Mechelse kunstschilder Griet Leroy bezichtigen. Leroy volgde verschillende opleidingen aan de academie van Mechelen, waaronder beeldhouwen, schilderkunst en multidisciplinair atelier. In 2014 werd een collage van haar geselecteerd door Guillaume Bijl voor de Groote Kunstexpo in het CC in Mechelen. En in 2016 werd een werk van haar geselecteerd voor een Hommage Expo in Bozar. “Ze schildert met acryl op geprepareerd papier. Het landschap is voor haar een inspiratie om te experimenteren met ruimtelijkheid, vorm en compositie. Daarbij laat ze ook graag het toeval spelen om tot een sterk en verrassend beeld te komen”, klinkt het bij ‘t Blikveld. Bezoekers zijn welkom op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17 uur, op donderdag tot 20 uur. Tijdens het weekend zijn de deuren open van 11 tot 20 uur.