Cubaans-Belgische kunstenaar Ricardo Brey stelt tentoon in het Hof van Busleyden met Gap in the Clouds
Volledig scherm
Cubaans-Belgische kunstenaar Ricardo Brey stelt tentoon in het Hof van Busleyden met Gap in the Clouds © David Legreve

Er is altijd een gat in de wolken: Ricardo Brey maakt hoopvolle expo voor Hof van Busleyden

MechelenHet Hof van Busleyden in Mechelen mag dan een van de dagen in de stellingen staan, het weerhoudt het museum er niet van om nieuwe expo’s te organiseren. Tot eind augustus kan je er terecht voor ‘Gap in the Clouds’, een optimistische tentoonstelling van Cubaans-Belgische kunstenaar Ricardo Brey.

 1. Duo staat terecht voor diefstal van herenfiets
  Mechelen

  Duo staat terecht voor diefstal van herenfiets

  Twee mannen, die begin mei 2020 ook al werden veroordeeld voor de diefstal van enkele fietsen, stonden vandaag opnieuw voor de rechter in Mechelen. Deze keer voor de diefstal van een herenfiets. Dat gebeurde aan het centraal station. Op basis van camerabeelden kon de politie het duo herkennen. Beide heren kregen destijds al celstraffen opgelegd van 10 en 15 maanden effectief. Het parket vroeg nu de opslorping. Een straf waar de verdediging zich niet verzette. Een vonnis volgt eind deze maand.
 2. Waar zijn De Leukste Zomerbars in jouw buurt? Vind en beoordeel ze hier

  Waar zijn De Leukste Zomerbars in jouw buurt? Vind en beoordeel ze hier

  Heb je zin om de zomer in eigen land te beleven? Vind dan een zomerbar bij jou in buurt via De Leukste Zomerbar-tool. Gebruik de automatische locatiebepalinng of vul de gemeente in waar je bent en of naartoe wil, en je krijgt alle zomerbars in de buurt met alle praktische info. Bovendien kan je de zomerbars ook beoordelen, zodat je andere bezoekers ook kan laten weten hoe leuk jouw zomerbarbezoek was. Op basis van al die beoordelingen zullen we samen met Piet Huysentruyt, sommelier Sepideh Sedaghatnia en Jelle Beeckman (alias The Messy Chef) de Leukste Zomerbar van 2022 verkiezen. Zoek, vind en beoordeel en geniet vooral van een lange zorgeloze zomer in één of meer van de 357 deelnemende zomerbars.
 1. Zoo en Planckendael bouwen weer aan toekomst na rake klappen pandemie: “Dierentuin is nooit af, maar ik zou ze toch eens graag helemaal gerenoveerd zien”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zoo en Plancken­dael bouwen weer aan toekomst na rake klappen pandemie: “Dierentuin is nooit af, maar ik zou ze toch eens graag helemaal gereno­veerd zien”

  De pandemie heeft de Antwerpse Zoo en Planckendael niet klein gekregen. Er is weer ruimte om te bouwen aan de toekomst van de dierenparken. In Planckendael opent volgende week de nieuwe thuis van de orang-oetans, in Antwerpen moet de vernieuwing van het Jubileumcomplex met onder meer de grote katten in 2023 starten. “Het moeilijkste project uit mijn carrière”, geeft directeur Dries Herpoelaert toe.