MECHELEN - Restaurant Julia op de Steenweg in Mechelen.
Volledig scherm
MECHELEN - Restaurant Julia op de Steenweg in Mechelen. © Tim Van der Zeypen

“Enkel nog maar privé-evenementen vanaf nu”: Mechels restaurant omzeilt Covid Safe Ticket

MechelenHet restaurant Julia in het centrum van Mechelen heeft een manier gevonden om het Covid Safe Ticket te omzeilen. Vanaf 3 november zal het privé-evenementen organiseren. Klanten moeten vooraf wel een ticket voor hun ‘culinaire avond’ aanschaffen. “Eigenlijk verandert er niets en wettelijk zijn we in orde”, klinkt het.

 1. Man (33) slaat gevelsteen stuk op hoofd van aannemer en dreigt met aanslag op parket: “Het was dom, maar ik wist geen blijf meer met mezelf”
  PREMIUM
  Berlaar

  Man (33) slaat gevelsteen stuk op hoofd van aannemer en dreigt met aanslag op parket: “Het was dom, maar ik wist geen blijf meer met mezelf”

  Een 33-jarige man uit Brasschaat riskeert de internering, nadat hij bij een bouwgeschil met een gevelsteen op het hoofd van een aannemer heeft geslagen. Na die dagvaarding dreigde hij, via een telefoontje naar het callcenter van Mercedes nota bene, ook nog met een aanslag op het parket. Ook hiervoor moest hij zich donderdag verantwoorden. De verdediging nuanceerde de feiten en vroeg begrip. “Hij was volledig óp.”
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Twee inbraken in hetzelfde appartementsgebouw
  Mechelen

  Twee inbraken in hetzelfde apparte­ments­ge­bouw

  De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart naar een inbraak en een inbraakpoging in hetzelfde appartementsgebouw langs de Schuttersvest in Mechelen. Zo werd er onder meer ingebroken in een flat op de vierde verdieping en probeerden dieven hetzelfde te doen bij een flat op de tweede verdieping. Alleen geraakten ze hier dus niet binnen. Wel raakte telkens de deur beschadigd. Bij de inbraak in de flat op de vierde verdieping werd een geldsom gestolen. De daders worden momenteel opgespoord.
 2. Kris Meert en Sint-Amands hebben ondanks pandoering in Booischot (6-2) nog altijd uitzicht op promotie: “De club is er klaar voor”
  voetbal vierde provinciale

  Kris Meert en Sint-Amands hebben ondanks pandoering in Booischot (6-2) nog altijd uitzicht op promotie: “De club is er klaar voor”

  De voetbalgoden leken Sint-Amands goed gezind in deze eindronde. Nadat het eerst een dubbele achterstand wegwerkte tegen Muizen (3-2) werd Putte SK opzijgezet dankzij een winner in de slotminuut (3-2). Op bezoek bij Booischot donderdagavond keerde het geluk en keken de troepen van Kris Meert voor de rust al tegen een 4-0-achterstand aan. Het werd uiteindelijk 6-2, maar dat hoeft niet eens dramatisch te zijn. In de huidige context stijgen vijf van de zes finalisten in deze eindronde van vierde provinciale. En mocht ASV Geel de interprovinciale eindronde winnen tegen Rumbeke zaterdagavond, mag iedereen de champagne ontkurken.
 3. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.