Katrijn Clémer voor het vaccinatiecentrum in wording aan de Zwartzustersvest.
Volledig scherm
Katrijn Clémer voor het vaccinatiecentrum in wording aan de Zwartzustersvest. © Marc Aerts

Eerstelijnszone opent vaccinatiepunt in vroegere spoed: “Kunnen hier op twee maand tijd 17.000 65-plussers derde prik geven”

Mechelen/Sint-Katelijne-WaverDe 65-plussers uit de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne zullen hun derde prik niet krijgen in de Nekkerhal, wel in de voormalige ziekenhuiscampus aan de Zwartzustersvest in Mechelen. Een aannemer startte deze week met de omvorming van de vroegere spoedafdeling tot vaccinatiecentrum. “Op twee maanden tijd moeten we alle 17.000 senioren kunnen vaccineren”, zegt Katrijn Clémer.

 1. Nieuwe kinderraad Skwebbelaars komt voor het eerst samen: “Speelpleinen en verkeersveiligheid gekozen als onderzoekthema’s”
  Sint-Katelijne-Waver

  Nieuwe kinderraad Skwebbe­laars komt voor het eerst samen: “Speelplei­nen en verkeers­vei­lig­heid gekozen als onderzoekthema’s”

  In Sint-Katelijne-Waver werd vandaag het startschot gegeven van de nieuwe kinderraad Skwebbelaars. Tien Katelijnse kinderen, van het vijfde of zesde leerjaar, zetelen in de raad. “De kinderen in de Katelijnse kinderraad zullen echt een actieve rol spelen. We gaan hen vormen tot onderzoeksjournalisten, onze Skwebbelaars, die de stem van kinderen ruimte geven. We willen niemand voortrekken en er is dus ook geen kinderburgemeester. Elk kind in de kinderraad zal zijn best doen en verdient evenveel aandacht”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “De kinderen hebben vandaag met verkeersveiligheid en speelpleintjes twee thema’s gekozen waarin ze zich de komende tijd gaan verdiepen. Opvallend was dat de kinderen al meteen verkeerspunten konden aanduiden die onze aandacht verdienen. Ze zullen dit schooljaar verschillende keren samenkomen om de resultaten van hun onderzoeken te bespreken.”
 1. Politiezone Mechelen-Willebroek doet mee aan Youca Action Day en verwelkomt twee studenten
  Mechelen

  Politiezo­ne Mechelen-Willebroek doet mee aan Youca Action Day en verwelkomt twee studenten

  Agenten van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek hebben donderdag versterking gekregen van twee bijzondere collega’s. Studenten Jill en Cherish van het OLVI Boom liepen vandaag een dagje mee bij de politie. Ze deden dat in het kader van de YOUCA Action Day. Een project van Youth for Change and Action, een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Jill en Cherish blikten in ieder geval al tevreden terug.