Katrijn Clémer voor het vaccinatiecentrum in wording aan de Zwartzustersvest.
Volledig scherm
Katrijn Clémer voor het vaccinatiecentrum in wording aan de Zwartzustersvest. © Marc Aerts

Eerstelijnszone opent vaccinatiepunt in vroegere spoed: “Kunnen hier op twee maand tijd 17.000 65-plussers derde prik geven”

Mechelen/Sint-Katelijne-WaverDe 65-plussers uit de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne zullen hun derde prik niet krijgen in de Nekkerhal, wel in de voormalige ziekenhuiscampus aan de Zwartzustersvest in Mechelen. Een aannemer startte deze week met de omvorming van de vroegere spoedafdeling tot vaccinatiecentrum. “Op twee maanden tijd moeten we alle 17.000 senioren kunnen vaccineren”, zegt Katrijn Clémer.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Racing Mechelen sleept pas laat punt uit de brand tegen tienkoppig Berchem (2-2): “We speelden het niet goed uit”
  voetbal 2NB

  Racing Mechelen sleept pas laat punt uit de brand tegen tienkoppig Berchem (2-2): “We speelden het niet goed uit”

  Racing Mechelen stond tegen Berchem meer dan een uur met een man meer op het veld, maar de troepen van Greg Vanderidt slaagden er niet in om in die periode afstand te nemen. Integendeel. Beirlant zette de bezoekers zelfs op een 1-2-voorsprong vanop de stip en Berchem claimde nog een tweede elfmeter nadat Van Hoof neerging in de zestien. Pas in het slot van de wedstrijd kon De Paepe een punt uit de brand slepen voor Racing op aangeven van Carrez, 2-2 was de eindstand.