MECHELEN De zwemzone aan het Keerdok wordt in gebruik genomen door Racing Swim Club Mechelen
Volledig scherm
MECHELEN De zwemzone aan het Keerdok wordt in gebruik genomen door Racing Swim Club Mechelen © David Legreve

Eerste zwemmers duiken Keerdok in: “Fantastisch, en een beetje nostalgie”

MechelenZwemmen in de Dijle een verre herinnering? Niet meer. Donderdag opende de zwemzone aan het Keerdok en namen de eerste zwemmers hun eerste duik. Zeker tot eind augustus is iedereen welkom om er baantjes te trekken.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Begijnhofkerk na 10 jaar in de steigers opnieuw open voor publiek: “Trots op het resultaat. Het zal onze stad nog aantrekkelijker maken”
  Mechelen

  Begijnhof­kerk na 10 jaar in de steigers opnieuw open voor publiek: “Trots op het resultaat. Het zal onze stad nog aantrekke­lij­ker maken”

  In het Groot Begijnhof in Mechelen is zaterdagavond de gerestaureerde Begijnhofkerk officieel geopend. Met de heropening van de kerk kwam een einde aan 10 jaar intensief restaureren. Het kostenplaatje voor zowel de binnen- als buitenrestauratie kwam in totaal neer op meer dan 7 miljoen euro. Een groot deel hiervan kwam van Vlaamse steun.