Burgemeester Alexander Vandersmissen metselt de symbolische eerste steen.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Alexander Vandersmissen metselt de symbolische eerste steen. © David Legreve

Eerste steen gelegd op Kometsite: van vervuilde fabriek tot duurzame woonwijk

MechelenTen laatste eind 2022 nemen de eerste gezinnen hun intrek op de site Komet. Dinsdag werd daar de symbolische eerste steen gelegd van een nieuwe woonbuurt die de vroegere metaalfabriek moet doen vergeten. In totaal komen er 320 wooneenheden rondom een park.

 1. Stéphane Demets en hekkensluiter Rupel Boom gaan op bezoek bij Patro Eisden: “Spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen”
  voetbal 1N

  Stéphane Demets en hekkenslui­ter Rupel Boom gaan op bezoek bij Patro Eisden: “Spelers moeten hun verantwoor­de­lijk­heid nemen”

  De spelers van Rupel Boom staken na de nederlaag tegen Mandel United ( 1-2) vorige week de hand in eigen boezem. Met een zwakke prestatie lieten de troepen van trainer Stéphane Demets na om zelf vertrouwen te tanken en die onmacht werd nog eens extra in de verf gezet met de rode lantaarn na afloop. De ommekeer dringt zich op en die moet dan maar worden ingezet op bezoek bij Patro Eisden, ploeg in vorm met 12 op 12.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.