Afdelingsvoorzitter Theo Byl in de tijdelijke wachtruimte van de Mechelse rechtbank.
Volledig scherm
Afdelingsvoorzitter Theo Byl in de tijdelijke wachtruimte van de Mechelse rechtbank. © Tim Van der Zeypen

Eerste rechtbankzittingen met tijdelijke wachtruimte in stadsschouwburg verlopen vlot

Mensen die vanaf vandaag op de rechtbank in Mechelen moeten zijn, moeten zich verplicht eerst gaan aanmelden in de stadsschouwbrug en vervolgens daar wachten op de behandeling van hun zaak. Hiermee kan de rechtbank opnieuw meerdere zaken gaan behandelen en kan het de sociale distancing in zittingszalen garanderen.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Mechelse rechtbank zetelt als eerste Belgische rechtbank online in coronatijd: “We willen een moderne rechtbank in een oud gebouw zijn”

  Mechelse rechtbank zetelt als eerste Belgische rechtbank online in coronatijd: “We willen een moderne rechtbank in een oud gebouw zijn”

  De Mechelse rechtbank zorgt maandag voor een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van justitie in België zal een correctionele zitting online doorgaan. Door de huidige coronacrisis worden gedetineerden niet overgebracht naar de rechtbank en worden steeds meer zaken uitgesteld. Via een videoconferentie en een rechtstreekse verbinding met de gevangenis willen ze daar nu in Mechelen komaf mee maken.