Afdelingsvoorzitter Theo Byl in de tijdelijke wachtruimte van de Mechelse rechtbank.
Volledig scherm
Afdelingsvoorzitter Theo Byl in de tijdelijke wachtruimte van de Mechelse rechtbank. © Tim Van der Zeypen

Eerste rechtbankzittingen met tijdelijke wachtruimte in stadsschouwburg verlopen vlot

Mensen die vanaf vandaag op de rechtbank in Mechelen moeten zijn, moeten zich verplicht eerst gaan aanmelden in de stadsschouwbrug en vervolgens daar wachten op de behandeling van hun zaak. Hiermee kan de rechtbank opnieuw meerdere zaken gaan behandelen en kan het de sociale distancing in zittingszalen garanderen.

 1. Vlaanderen investeert vier miljoen in Predikherenkerk en Cultuurcentrum: kerk krijgt wegneembare tribune
  Mechelen

  Vlaanderen investeert vier miljoen in Predikhe­ren­kerk en Cultuurcen­trum: kerk krijgt wegneemba­re tribune

  De Vlaamse regering investeert 4 miljoen euro in nieuwe culturele infrastructuur voor Mechelen. De helft gaat naar de omvorming van de Predikherenkerk tot een nieuwe culturele site waar kleinere voorstellingen en tentoonstellingen kunnen plaatsvinden. De andere helft gaat naar het Cultuurcentrum en het deeltijds kunstonderwijs. Ze krijgen een gemeenschappelijk onthaal en extra leslokalen.
 2. Mechelse rechtbank zetelt als eerste Belgische rechtbank online in coronatijd: “We willen een moderne rechtbank in een oud gebouw zijn”

  Mechelse rechtbank zetelt als eerste Belgische rechtbank online in coronatijd: “We willen een moderne rechtbank in een oud gebouw zijn”

  De Mechelse rechtbank zorgt maandag voor een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van justitie in België zal een correctionele zitting online doorgaan. Door de huidige coronacrisis worden gedetineerden niet overgebracht naar de rechtbank en worden steeds meer zaken uitgesteld. Via een videoconferentie en een rechtstreekse verbinding met de gevangenis willen ze daar nu in Mechelen komaf mee maken.