MECHELEN - In de rechtbank van Mechelen ging maandag de eerste zitting via een video-conferentie door.
Volledig scherm
MECHELEN - In de rechtbank van Mechelen ging maandag de eerste zitting via een video-conferentie door. © Tim Van der Zeypen

Eerste online zitting van Mechelse rechtbank positief onthaald

“We kunnen dit initiatief alleen maar toejuichen”, luidde het maandagochtend bij de advocaten die moesten komen pleiten op de Mechelse rechtbank. Daar werd dan ook een stukje geschiedenis geschreven. Het was de allereerste keer dat een correctionele zitting online plaatsvond.

  1. Mechelse rechtbank zetelt als eerste Belgische rechtbank online in coronatijd: “We willen een moderne rechtbank in een oud gebouw zijn”

    Mechelse rechtbank zetelt als eerste Belgische rechtbank online in coronatijd: “We willen een moderne rechtbank in een oud gebouw zijn”

    De Mechelse rechtbank zorgt maandag voor een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van justitie in België zal een correctionele zitting online doorgaan. Door de huidige coronacrisis worden gedetineerden niet overgebracht naar de rechtbank en worden steeds meer zaken uitgesteld. Via een videoconferentie en een rechtstreekse verbinding met de gevangenis willen ze daar nu in Mechelen komaf mee maken.