Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © David Legreve

Eerst autosleutels gestolen, nadien auto

 1. Oppositie kritisch voor eenrichtingsverkeer op Vesten: “Waar blijft inspraak?”
  Mechelen

  Oppositie kritisch voor eenrich­tings­ver­keer op Vesten: “Waar blijft inspraak?”

  “De grote keuzes zijn gemaakt, de Mechelaar mag nog kiezen over de kleur van de bloemen in het park.” Thijs Verbeurgt (Vooruit) vatte maandagavond tijdens een gemeenteraadsdebat de kritiek van de oppositie op de plannen voor de Vesten met een beeld samen. Een voor een hekelden de sprekers het gebrek aan inspraak en participatie. PVDA waarschuwde voor een herhaling van de “wijkoorlog van Nekkerspoel”, Vlaams Belang riep de andere partijen op om een volksraadpleging af te dwingen.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 winterworkshops in Mechelen en omstreken kom jij de koude dagen door
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 winterwork­shops in Mechelen en omstreken kom jij de koude dagen door

  De gezellige feestdagen zijn weer voorbij en voorlopig staat de zomer nog niet voor de deur. Je kan deze koude en natte dagen doorbrengen onder een dekentje voor de open haard of je kan ervoor kiezen om samen met je familie en vrienden de deur uit te gaan voor een leuke winterworkshop. Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 activiteiten in Mechelen en omstreken kom jij ongetwijfeld de koude dagen door.
 2. “De tol is hoog, maar het had erger kunnen zijn als mijn stiefzoon de brand niet had opgemerkt”: buurtbewoners blijven geschokt achter na dodelijke brand in appartementsgebouw
  PREMIUM
  Mechelen

  “De tol is hoog, maar het had erger kunnen zijn als mijn stiefzoon de brand niet had opgemerkt”: buurtbewo­ners blijven geschokt achter na dodelijke brand in apparte­ments­ge­bouw

  Buren van de vijftiger die afgelopen nacht om het leven kwam bij een brand in een gelijkvloers appartement van residentie Zandpoort in de Mechelse Bleekstraat, reageren geschrokken. “Hij was een rustig man”, klink het. De brand woedde kort, maar zeer fel en werd opgemerkt door de stiefzoon van één van de andere bewoners in het appartementsgebouw.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.