Volledig scherm
© photo_news

Duo viseerde apothekers om valse eurobiljetten te kunnen omwisselen

Twee 33-jarige mannen uit het Brusselse hebben zich maandagvoormiddag moeten verantwoorden voor het uitgeven van valse eurobiljetten. De twee viseerden doelbewust verschillende apothekers in het Mechelse en kochten telkens een doosje Dafalgan aan. Het parket eiste een celstraf van achttien maanden tot twee jaar effectief, de verdediging draaide de rollen om: “Bij de verkoop van onze gsm’s zijn we zelf het slachtoffer geworden van valsmunters.”

  1. Stijging van aantal besmettingen in Mechelen op zaterdag 17 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Mechelen op zaterdag 17 oktober

    In Mechelen zijn er op één dag 49 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 13. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 453 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mechelen op 521 te liggen. Omdat Mechelen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  1. Daling van aantal besmettingen in Mechelen op vrijdag 16 oktober

    Daling van aantal besmettin­gen in Mechelen op vrijdag 16 oktober

    In Mechelen zijn er op één dag 13 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 61. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 407 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Mechelen komt dat getal nu op 468 te liggen. Mechelen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement