Marika Roggemans verkoopt kaarsen ten voordele van de ongeneeslijk zieke Febe
Volledig scherm
PREMIUM
Marika Roggemans verkoopt kaarsen ten voordele van de ongeneeslijk zieke Febe © David Legreve

“Dromen van stoerste prinses ter wereld waarmaken”: Marika vervangt Fuck Cancer Party door potjesverkoop voor Febe (8)

Elzestraat/MechelenEen zesde ‘Fuck Cancer Party’ zit er omwille van corona niet in, maar niets doen voor kankerpatiënten, is voor Marika Roggeman (38) uit Elzestraat geen optie. Ze startte zopas een verkoop van gepersonaliseerde potjes ten voordele van de Mechelse Febe (8), het dappere meisje uit Mechelen dat een ongelijke strijd vecht tegen een ongeneeslijke kanker. Het doel: zoveel mogelijk dromen waarmaken van de stoerste prinses van de hele wereld.

 1. Mechelse school krijgt kritiek omdat ze sloot voor ‘Prinses Febe’, die vecht tegen hersentumor: “School heeft de beste bedoelingen”, aldus Febes moeder
  PREMIUM

  Mechelse school krijgt kritiek omdat ze sloot voor ‘Prinses Febe’, die vecht tegen hersentu­mor: “School heeft de beste bedoelin­gen”, aldus Febes moeder

  Bassischool Ursulinen in Mechelen kreeg heel wat kritiek over zich heen nadat het preventief de deuren had gesloten wegens een mogelijke coronabesmetting, die uiteindelijk negatief bleek te zijn. “We deden het voor ‘Prinses Febe’”, klinkt het bij de school. De 7-jarige Febe zit in het eerste leerjaar en vecht tegen een agressieve hersentumor. “Wij wilden het risico niet nemen dat familieleden van Febe besmet zouden raken, zeker in deze belangrijke fase van haar ziekte”, zegt directeur Sven Van Grembergen. De ouders van Febe reageren vol lof op die beslissing: “Echt knap”.
 2. Overleden papa rijdt mee: Vrienden rijden 1.000 km voor Kom op tegen Kanker in tenues met onder meer vingerafdruk
  PREMIUM
  Westmalle/Halle/Wortel/Willebroek/Mechelen

  Overleden papa rijdt mee: Vrienden rijden 1.000 km voor Kom op tegen Kanker in tenues met onder meer vingeraf­druk

  De sportieve vrienden Indi Smitz (28) en Marijn Verdult (32) uit Westmalle en Christophe Van Hoorebeeck (28) uit Halle (Zoersel) rijden komend hemelvaartweekend de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Dat als eerbetoon aan familieleden en naasten die de strijd tegen de ziekte voeren of verloren. De drie dragen hen mee in de vorm van een symbool. “Ik draag papa mee in en op mijn hart”, zegt Marijn. Als laatste actie organiseren ze komend weekend een benefietwandeling in Wortel.