De laatste werkdag van algemeen directeur Jan Van Eyken van TSM gaat niet onopgemerkt voorbij
Volledig scherm
De laatste werkdag van algemeen directeur Jan Van Eyken van TSM gaat niet onopgemerkt voorbij © David Legreve

Directeur Jan (63) neemt afscheid van TSM: “Als twintiger nog gespeeld bij Anderlecht, maar keuze voor het onderwijs was snel gemaakt”

MechelenDe Technische Scholen Mechelen (TSM) hebben maandag afscheid genomen van Jan Van Eyken (63), hun algemeen directeur. Op zijn laatste dag werd hij op de drie campussen uitgedaagd om zich te meten met de leerlingen en uiteraard moest er ook een balletje worden getrapt. In zijn jonge jaren speelde hij nog voor Anderlecht, al maakte voetbal al snel plaats voor zijn échte roeping: het werken met jongeren. En hoe. “Hij was een van de grootste directeurs die TSM heeft gekend”, klinkt het lovend.

 1. Uit eten met de kids: 5 restaurants in de regio Mechelen waar je welkom bent met het hele gezin
  PREMIUM

  Uit eten met de kids: 5 restau­rants in de regio Mechelen waar je welkom bent met het hele gezin

  Op restaurant gaan met kinderen kan een uitdaging zijn. Uren stilzitten is niet vanzelfsprekend voor een kind en vaak zijn ze kieskeurige eters. In deze vijf kindvriendelijke restaurants in Mechelen en omstreken kunnen ze naar hartenlust spelen of staat er van alles op het menu waar ze van gaan watertanden. Van aangepaste kindermenu’s tot springkastelen: hier geniet je samen met de kids van een heerlijk etentje.
  Mechelen
 2. Auto botst tegen geparkeerde voertuigen

  Auto botst tegen geparkeer­de voertuigen

  Een 76-jarige man is bij een verkeersongeval in de Galgestraat gewond geraakt. De man liep lichte verwondingen op. Het ging om de chauffeur van het voertuig. “De bestuurder was kort hiervoor de controle over zijn stuur verlopen en botste tegen twee geparkeerde voertuigen”, zegt de politie. Zijn wagen ging over de kop en kwam tot stilstand op zijn dak. De brandweer werd erbij gehaald omdat er werd gevreesd dat de chauffeur gekneld zat. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. De man werd wel uit het voertuig geholpen door de hulpdiensten en nadien overgebracht naar het ziekenhuis.
  Mechelen