Dinopolis, een tentoonstelling rond dinosauriërs, bij Technopolis in Mechelen
Volledig scherm
Dinopolis, een tentoonstelling rond dinosauriërs, bij Technopolis in Mechelen © David Legreve

Dino’s blijven tot einde krokusvakantie in Technopolis

MechelenGoed nieuws voor fans van dinosaurussen die nog niet tot bij Technopolis geraakten. De tijdelijke buitenexpo Dinopolis wordt verlengd tot het einde van de krokusvakantie.

 1. Duo steelt fiets: straf met uitstel
  Mechelen

  Duo steelt fiets: straf met uitstel

  Twee Algerijnen van 25 en 30 jaar oud zijn door de Mechelse rechter Erika Colpin veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden en een geldboete van 800 euro met uitstel. Het duo stond terecht voor de diefstal van een plooifiets aan het station en de diefstal van een zadel. Hiermee probeerden ze het slot van een andere fiets open te breken. Het duo betwistte de diefstallen niet. Ze vroegen enige mildheid. Een van hen verblijft illegaal in ons land. Hij vroeg om snel te worden vrijgelaten zodat hij terug naar thuisland kan keren. De rechtbank ging daar met het vonnis op in.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Technopolis opent internationale succesexpo: Dino’s moeten weer meer bezoekers lokken
  PREMIUM

  Technopo­lis opent internatio­na­le succesexpo: Dino’s moeten weer meer bezoekers lokken

  Dol op dinosaurussen? Dan moet je tussen morgen en 3 januari beslist naar Technopolis! Het centrum voor wetenschap en techniek in Mechelen opende vrijdagavond Dinopolis: een buitenexpo met levensechte robots en echte fossielen. De internationale tentoonstelling is niet alleen een must voor fans van T-rexen en velociraptors, maar ook voor Technopolis zelf. Ten gevolge van de coronacrisis blijven bezoekers grotendeels weg. “Met nefaste gevolgen voor onze inkomsten.”
 3. Man (41) betast zijn penis in nabijheid van spelende kinderen
  Mechelen

  Man (41) betast zijn penis in nabijheid van spelende kinderen

  Het parket in Mechelen wil een 41-jarige man laten interneren. De veertiger stond terecht voor openbare zedenschennis. Hij betastte zijn penis op een speelpleintje in het centrum van Mechelen. Op dat moment waren er enkele kinderen aan het spelen. Een dag nadien kreeg de politie een identieke melding binnen over dezelfde man. Het parket wilde de man eerder ook al laten onderzoeken, maar hij kwam nooit opdagen bij de psycholoog. Zijn advocate Evelien Jacobs bleek akkoord te gaan met de gevraagde internering, maar was eerder voorstander van een straf met probatie-uitstel. Op 15 februari maakt de rechter haar beslissing bekend.
 1. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is

 2. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut