Schepenen Marina De Bie en Gabriella De Francesco in De Potterij, vanwaaruit de nieuwe laptops verdeeld worden. Ook de leenlaptops worden hier gebruiksklaar gemaakt en verdeeld door Deelbaar Mechelen.
Volledig scherm
Schepenen Marina De Bie en Gabriella De Francesco in De Potterij, vanwaaruit de nieuwe laptops verdeeld worden. Ook de leenlaptops worden hier gebruiksklaar gemaakt en verdeeld door Deelbaar Mechelen. © Stad Mechelen

Dijlestad schenkt laptop aan 500 gezinnen: “Want digitale kloof groeit zienderogen”

MechelenDe stad Mechelen heeft 500 laptops aangekocht om te verdelen onder de meest kwetsbare leerlingen om op die manier te voorkomen dat ze een achterstand oplopen tegenover hun klasgenoten.

 1. Oppositiepartijen verdenken stad van schending privacywetging: “Onaanvaardbare verdachtmakingen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Oppositie­par­tij­en verdenken stad van schending privacywet­ging: “Onaan­vaard­ba­re verdachtma­kin­gen”

  N-VA stelt zich ernstig vragen, Vlaams Belang dient zelfs klacht in bij minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers naar aanleiding van ‘de zaak De Zwaan’. Drie arbeiders werden door de stad Mechelen de laan uitgestuurd omdat ze er aanwezig waren op een illegaal feestje. De oppositiepartijen vermoeden dat de stad daarbij haar boekje te buiten ging om de betrokken personeelsleden te kunnen identificeren. “Onaanvaardbare verdachtmakingen”, vindt de burgemeester.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. UITGELEGD. Wat is Thanksgiving?
  Play

  UITGELEGD. Wat is Thanksgi­ving?