Ooievaars worden geringd in Dierenpark Planckendael te Muizen
Volledig scherm
Ooievaars worden geringd in Dierenpark Planckendael te Muizen © David Legreve

Dierenpark Planckendael ringt eerste ooievaars: “Grootste kolonie van het land”

De medewerkers van dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) begonnen woensdag aan hun jaarlijkse klusje in de hoogte. “We zijn gestart met het ringen van onze jonge ooievaarskuikens. Vorig jaar telden we maar liefst 66 nesten en 106 jongen, meteen goed voor de grootste kolonie van het land”, zegt Ilse Segers van Planckendael.

 1. Jan Verlinden, het “idool” van Defour, over de terugkeer van ex-Rode Duivel naar KVM: “Hij kan het vuur weer aanwakkeren”
  KV Mechelen

  Jan Verlinden, het “idool” van Defour, over de terugkeer van ex-Rode Duivel naar KVM: “Hij kan het vuur weer aanwakke­ren”

  Steven Defour (32) is back. De ex-Rode Duivel tekende een contract voor één jaar bij KV Mechelen en kan vanavond al debuteren. “Het is speciaal om hier te zijn. Als jeugdspeler van Malinwa had ik hier idolen. Tom Caluwé, João Elias én ‘Jantje’ Verlinden”, vertelde Defour op zijn voorstelling. Hét sein om nog eens met Verlinden te bellen. Over zijn job bij Anderlecht, Defour en KV Mechelen.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Mechelen op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Mechelen op maandag 19 oktober

  In Mechelen zijn er op één dag 82 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 74. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 514 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mechelen op 591 te liggen. Omdat Mechelen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement