Odette
Volledig scherm
Odette © Dierenbescherming Mechelen

Dierenbescherming moet alweer bedelen voor operatie

MechelenDierenbescherming Mechelen is alweer een geldinzameling gestart voor een hond die een dringende operatie nodig heeft. “Fokkers zouden toch eens moeten kijken naar de gezondheid van hun dieren”, zegt beheerder Wendy Kerselaers.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. 21 VAN 21: Dierenbescherming Mechelen ziet toevloed van viervoeters door corona: “Een van de problemen is de foute combinatie van baasje en dier”
  PREMIUM
  Mechelen

  21 VAN 21: Dierenbe­scher­ming Mechelen ziet toevloed van viervoe­ters door corona: “Een van de problemen is de foute combinatie van baasje en dier”

  Het bijna afgelopen 2021 was ‘van den hond’ voor de medewerkers van Dierenbescherming Mechelen. Het begon met de inbeslagname van 69 cane corso’s in mei en sindsdien blijven de viervoeters maar binnenstromen. Wie een dier wil afstaan, moet nu zelfs rekening houden met een wachtlijst. “De cane corso’s en de vele inbeslagnames van verwaarloosde dieren gecombineerd met het korte lontje bij veel mensen, maakten van 2021 een emotioneel heel zwaar jaar”, getuigt beheerder Wendy Kerselaers.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.