De zomerbar van Dierenbescherming Mechelen ging vrijdag van start. Deze hond geniet van een badje.
Volledig scherm
De zomerbar van Dierenbescherming Mechelen ging vrijdag van start. Deze hond geniet van een badje. © Dierenbescherming Mechelen

Dierenbescherming lanceert huisdierkaart: “Bij ziekenhuisopname blijft dier soms alleen achter”

Werkingsgebied Dierenbescherming MechelenDierenbescherming Mechelen heeft een huisdierkaart ontwikkeld die hulpdiensten op de hoogte brengt dat een opgenomen persoon huisdieren bezit. Dat na een akelige ervaring met een hondenbaasje dat het ziekenhuispersoneel pas na vijf dagen kon verwittigen dat bij hem thuis een hond zat.

 1. Na dodelijk bijtincident krijgt kweker maandenlang geen controle. Nu staat hij plots 68 verwaarloosde honden af
  PREMIUM

  Na dodelijk bijtinci­dent krijgt kweker maanden­lang geen controle. Nu staat hij plots 68 verwaar­loos­de honden af

  Zeven maanden na een dodelijk bijtincident, waarbij zijn vader stierf, heeft de betrokken kweker uit Booischot 68 van zijn Cane Corso’s - bijna allemaal verwaarloosde pups en jonge honden - afgestaan aan het dierenasiel in Mechelen. Wat opvalt: na het incident hebben politie en parket nagelaten de Dienst Dierenwelzijn in te lichten over de situatie bij de kweker. “Hadden we het vroeger geweten, was dit niet gebeurd.”
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  9

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.