David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

Dertiger kan verkrachting van zwakbegaafde vrouw niet meer herinneren: “Hij heeft last van epilepsie-aanvallen”

MechelenHet parket in Mechelen heeft een celstraf gevorderd van 3 jaar effectief tegen een 35-jarige man uit Haaltert. De dertiger stond terecht voor de verkrachting van een zwakbegaafde vrouw. Het gaat om een ex-liefje uit zijn puberjaren. Veel kan hij er zich niet van herinneren. Zijn advocaat wees de rechtbank op de epilepsie-aanvallen van zijn cliënt. 

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Oppositie kritisch voor eenrichtingsverkeer op Vesten: “Waar blijft inspraak?”
  Mechelen

  Oppositie kritisch voor eenrich­tings­ver­keer op Vesten: “Waar blijft inspraak?”

  “De grote keuzes zijn gemaakt, de Mechelaar mag nog kiezen over de kleur van de bloemen in het park.” Thijs Verbeurgt (Vooruit) vatte maandagavond tijdens een gemeenteraadsdebat de kritiek van de oppositie op de plannen voor de Vesten met een beeld samen. Een voor een hekelden de sprekers het gebrek aan inspraak en participatie. PVDA waarschuwde voor een herhaling van de “wijkoorlog van Nekkerspoel”, Vlaams Belang riep de andere partijen op om een volksraadpleging af te dwingen.