Restaurateurs Linda Temmink en Noortje Cools hebben deze week een van de zeven staties rondom de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk ontmanteld met het oog op restauratie.
Volledig scherm
Restaurateurs Linda Temmink en Noortje Cools hebben deze week een van de zeven staties rondom de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk ontmanteld met het oog op restauratie. © Wannes Vansina

“De constructie werd instabiel”: Restaurateurs ontmantelen statie van Onze-Lieve-Vrouw over de Dijlekerk

MechelenRestaurateurs hebben deze week een van de zeven staties rondom de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk deels ontmanteld met het oog op restauratie. Dat was nodig, want de constructie was niet meer stabiel.

 1. Speelt Rapid Leest seizoen nog uit na bijgestuurde fusieplannen? “Duidelijke afspraken nodig”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Speelt Rapid Leest seizoen nog uit na bijgestuur­de fusieplan­nen? “Duidelijke afspraken nodig”

  Vorige week raakte bekend dat de nieuwe fusieclub VC Leest, die volgend seizoen ontstaat op de fundamenten van Rapid Leest en Leest United, slechts één seniorenelftal in competitie brengt... in vierde provinciale. Dat betekent dat Rapid Leest, in volle degradatiestrijd verwikkeld in eerste provinciale, het seizoen zonder concrete doelen uitspeelt. En dus is het nog maar de vraag of het zover nog komt?
 2. 532 chauffeurs rijden te snel voorbij flitscamera
  Mechelen

  532 chauffeurs rijden te snel voorbij flitscame­ra

  De politie van Mechelen-Willebroek heeft verschillende snelheidscontroles gehouden in zowel Mechelen en Willebroek. In totaal werden er 4.327 chauffeurs gecontroleerd. “532 chauffeurs reden te snel”, luidt het bij de politie. “Zij kregen hiervoor een proces-verbaal.” Nog tijdens controles van de verkeerspolitie werden er drie fietsers betrapt die in de verkeerde richting reden. Ook zij kregen een PV mee naar huis. “Op de Guido Gezellelaan ter hoogte van het vaccinatiecentrum tot slot reed één chauffeur flagrant door het rode verkeerslicht. Ook hij werd hiervoor geverbaliseerd”, klinkt het nog bij de politiezone.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.