Nory Es-Sadiki verhuurt supfietsen voor tochtjes op de Binnendijle.
Volledig scherm
Nory Es-Sadiki verhuurt supfietsen voor tochtjes op de Binnendijle. © Wannes Vansina

De Binnendijle ontdekken kan voortaan ook met de supfiets: “Primeur voor Vlaanderen”

MechelenVoortaan kan je Mechelen verkennen vanop de Binnendijle met een supfiets. “Het is een primeur voor Vlaanderen, zegt initiatiefnemer Nory Es-Sadiki (24) van Pacific Supschool.

 1. Op bezoek in het vroegere clublokaal van Frank Deboosere in Scheppers: “Hier is geen leerling meer geweest, maar we maken de sterrenwacht weer toegankelijk”
  Play
  PREMIUM

  Op bezoek in het vroegere clublokaal van Frank Deboosere in Scheppers: “Hier is geen leerling meer geweest, maar we maken de sterren­wacht weer toeganke­lijk”

  Afscheidnemend weerman Frank Deboosere raakte als jongeling in het Scheppersinstituut gepassioneerd door astronomie onder meer dankzij de sterrenwacht op het dak van zijn school. De koepel is er nog altijd, maar van de huidige leerlingen heeft nog geen een er ooit een voet binnengezet wegens te gevaarlijk. De school wil het unicum uit recuperatiemateriaal weer toegankelijk maken. Wij mochten een kijkje gaan nemen.
  Mechelen
 2. Rupel Boom ondanks man meer in slotkwartier onderuit tegen Olympique Charleroi (1-3): “Elke match is er vanaf nu een van de laatste kans”
  PREMIUM
  voetbal eerste nationale

  Rupel Boom ondanks man meer in slotkwar­tier onderuit tegen Olympique Charleroi (1-3): “Elke match is er vanaf nu een van de laatste kans”

  Afgelopen woensdag pakte Rupel Boom nog een hoopgevend punt na een spectaculaire remonte tegen Francs Borains (4-4), maar dat gevoel van euforie maakte zaterdagavond opnieuw plaats voor zware ontgoocheling. De Steenbakkers kwamen tegen de gang van het spel in op achterstand tegen Olympique Charleroi, maar Bah maakte nog verdiend gelijk op slag van rust. Toen de bezoekers op het uur met een mannetje minder verder moesten, leek alles in het voordeel van de thuisploeg uit te gaan draaien, maar in het slotkwartier ging het alsnog fout, 1-3 was de eindstand.