Anouck Peeters in co-working space The Crescent.
Volledig scherm
Anouck Peeters in co-working space The Crescent. © Foto David Legreve

Co-working space The Crescent opent deuren

MECHELENLeasinvest Real Estate heeft in de Motstraat The Crescent geopend, een businesscenter met verschillende kantoren én gratis co-working space.

 1. Tournée Générale: The Chick verandert geweer van schouder: “We verwennen en verrassen onze klanten graag in zomerbar ‘Jardin’”
  PREMIUM
  Mechelen

  Tournée Générale: The Chick verandert geweer van schouder: “We verwennen en verrassen onze klanten graag in zomerbar ‘Jardin’”

  The Chick, een modern restaurant in de schaduw van de Sint-Romboutstoren, blijft nog even gesloten. Gastronomie brengen op een terras zou afdoen aan de topbeleving die eigenaars Mehdi Mathlouthi en Elsje Van den Bogaert hun gasten willen verzekeren. Maar niet getreurd: die topbeleving vind je vanaf 8 mei in de vorm van een zomerse bar met cocktails, wijntjes en gastronomische minigerechten op het plein Sint-Romboutskerkhof.
 2. Julien (67) plaatst bordje ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ aan zijn raam: “Die corona heeft er op mentaal vlak ingehakt”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Julien (67) plaatst bordje ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ aan zijn raam: “Die corona heeft er op mentaal vlak ingehakt”

  “Door die corona kan ik moeilijk iemand aanspreken. Afstand bewaren, hé.” Heistenaar Julien Van Esch (67 jaar) heeft achter het raam van zijn woonst in de Stationsstraat een bordje met daarop het opschrift ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ staan. Door de lockdownperiodes en een afgesprongen relatie zijn het voor Julien eenzame tijden. “Er moet zelfs geen relatie uit voortvloeien. Als ik maar iemand heb om mee te praten.”
 1. Saoedisch bedrijf neemt CG over en grijpt voor naam terug naar oprichter Pauwels: “Topdag voor Mechelen!”
  PREMIUM
  Mechelen

  Saoedisch bedrijf neemt CG over en grijpt voor naam terug naar oprichter Pauwels: “Topdag voor Mechelen!”

  Het Saoedische Electrical Industries Company (EIC) neemt de activa van CG in Mechelen over. Dat heeft de beursgenoteerde industriële groep maandag bekendgemaakt. Dat is goed nieuws voor een deel van de 450 werknemers die vorig jaar hun baan verloren bij het faillissement van het transformatorenbedrijf op de Antwerpsesteenweg. Opvallend is dat EIC teruggrijpt naar de naam van oprichter Pauwels.
 2. TOURNEE GENERALE: Appartement opgezegd en lening aangegaan om Kafee Zapoi door corona te loodsen: “Maar geen moment spijt gehad”
  PREMIUM
  Mechelen

  TOURNEE GENERALE: Apparte­ment opgezegd en lening aangegaan om Kafee Zapoi door corona te loodsen: “Maar geen moment spijt gehad”

  Johannes Beyens (25) moest zijn appartement opzeggen en een lening aangaan om zijn horecadroom te redden, maar toch heeft hij geen seconde spijt van de overname van Kafee Zapoi afgelopen zomer. “Ik ben nog altijd even verliefd op deze bruine kroeg, ook al was het dan financieel ongemakkelijk”, vertelt de barman. Hij brengt nu alles in gereedheid om zijn café zaterdag klokslag 12 uur weer open te doen. “Ik verwacht mild verlies te zullen draaien, maar wil de dynamiek weer op gang brengen. Ik verwacht veel van de zomer”, blikt hij hoopvol vooruit.
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij