De workshops werden recent opgestart in een intern traject binnen het Sociaal Huis.
Volledig scherm
De workshops werden recent opgestart in een intern traject binnen het Sociaal Huis. © David Legreve

Co-Searching begeleidt kwetsbare Mechelaars naar werk: “Tips komen niet van HR-experten, maar van de werkzoekenden zelf”

MechelenMechelen gaat een samenwerking aan met de organisatie Co-Searching, om mensen in een kwetsbare positie te ondersteunen en te begeleiden naar werk via gratis vormingen op maat.

 1. Lorenzo Mataresse verlengt contract bij Rupel Boom dat Tisselt klopt met dubbele cijfers (0-10): “Ik ben klaar voor een stap hogerop”
  Voetbal eerste nationale

  Lorenzo Mataresse verlengt contract bij Rupel Boom dat Tisselt klopt met dubbele cijfers (0-10): “Ik ben klaar voor een stap hogerop”

  Afgelopen vrijdag verlengde Lorenzo Matarrese als laatste in de huidige spelerskern van Rupel Boom zijn contract. Defensieve zekerheid dus voor de troepen van Greg Vanderidt die een dag later ook de eerste oefenpot van hun officiële voorbereiding overtuigend wonnen, 0-10 werd het tegen tweedeprovincialer Tisselt. Niets dan goed nieuws dus vanuit Boom waar ook een akkoord met de Spaanse investeerders steeds dichterbij komt.
 2. Werkloosheid in Dijlestad daalt spectaculair: Laagste peil sinds 2008
  PREMIUM
  Mechelen

  Werkloos­heid in Dijlestad daalt spectacu­lair: Laagste peil sinds 2008

  “De werkloosheid bevindt zich met 6,9% op het laagste peil sinds VDAB dit bijhoudt in 2007. Voor het eerst is de werkloosheid in Mechelen niet hoger dan het gemiddelde van de provincie.” Vlaams minister Bart Somers stak deze week op sociale media de loftrompet over de boomende arbeidsmarkt in zijn stad. Die lijkt corona al meer dan te hebben verteerd. We vroegen VDAB hoe dat komt en naar het addertje dat onder het gras schuilt.