Project Impact Factory in Mechelen. Een impressie van de nieuwbouw die De Potterij met het kantoorgebouw moet verbinden en het nieuwe plein.
Volledig scherm
Project Impact Factory in Mechelen. Een impressie van de nieuwbouw die De Potterij met het kantoorgebouw moet verbinden en het nieuwe plein. © Claar

Circulaire Impact Factory krijgt vorm: “Plaats voor 200 werkplekken”

MechelenStad Mechelen en Stadsmakersfonds hebben een overeenkomst gesloten om van een voormalige wasserij en een leegstaand kantoorgebouw een laboratorium voor circulaire economie te maken. Over pakweg vijf jaar moet de site achter woonzorgcentrum Hof van Egmont dankzij de publiek-private samenwerking bruisen van de bedrijfjes. “In de Impact Factory is over een paar jaar plaats voor tussen 150 en 200 werkplekken”, zegt Toon Manders van het coöperatief investeringsfonds.

  1. Drie (brom)fietsers lichtgewond bij botsingen met andere tweewielers
    Mechelen

    Drie (brom)fietsers lichtge­wond bij botsingen met andere tweewie­lers

    Drie (brom)fietsers zijn lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een andere tweewieler. In de Lakenmakersstraat en de Rik Woutersstraat botsten telkens twee fietsers op elkaar: een 27-jarige en 50-jarige bestuurder liepen lichte kwetsuren op. De eerste werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 46-jarige bestuurder van een bromfiets moest naar spoed na een aanrijding met een fiets. Dat laatste ongeval gebeurde in de Guido Gezellelaan.