V.l.n.r.: Leen Ardui (Ecoso), Greet Geypen (schepen van Ondernemen) en Marina De Bie (schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid).
Volledig scherm
V.l.n.r.: Leen Ardui (Ecoso), Greet Geypen (schepen van Ondernemen) en Marina De Bie (schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid). © Stad Mechelen

Circulair loket helpt ondernemers op weg

MechelenStad Mechelen richt een circulair ondernemersloket op om ondernemers te informeren en begeleiden bij hun projecten. Doel: de creatie van een circulaire economie hub die financieel haalbaar is tegen 2022.

 1. Scoutsgroep Sint-Paulus is Duurzame Held 2021 van Bonheiden: ‘Elektruck’ voorzag kamp van stroom
  Bonheiden

  Scouts­groep Sint-Pau­lus is Duurzame Held 2021 van Bonheiden: ‘Elektruck’ voorzag kamp van stroom

  Scoutsgroep Sint Paulus mag zich de Duurzame Held 2021 van Bonheiden noemen. Tijdens de week van de duurzame gemeente van 18 tem 25 september kon een stem uitgebracht worden op de verschillende genomineerden die dit jaar hun steentje hebben bijgedragen voor een beter klimaat. “In het voorjaar van 2021 ontwikkelde de Scoutsgroep Sint Paulus de ‘Elektruck’. Deze zonnewagen voorziet de scouts tijdens het kamp van stroom waardoor er niet langer een dieselgenerator dient te draaien. Een mooie bijdrage aan de klimaatambities van de gemeente Bonheiden en een signaal naar de jeugd dat de transitie naar een duurzame gemeente mogelijk is”, deelt het lokaal bestuur mee. De top drie van de verkiezing werd verder aangevuld met de Sint Maria school, voor de ontharding die de school samen met de ouders uitvoerde tijdens de voorbije zomervakantie en Klimaan voor de activering van burgerkapitaal voor de plaatsing van meer dan 10 zonne-installaties op gemeentelijk patrimonium. De verschillende genomineerden ontvangen van de gemeente nog een attentie voor hun engagement.
 1. Autotechnische scholen regio Mechelen ontvangen waterstofwagen: “Voor lessen over alternatieve aandrijfsystemen”
  Sint-Katelijne-Waver

  Autotechni­sche scholen regio Mechelen ontvangen waterstof­wa­gen: “Voor lessen over alternatie­ve aandrijf­sys­te­men”

  Op de campus van Thomas More hogeschool De Nayer in Sint-Katelijne-Waver werd vandaag een Hyundai IX 35 op waterstof geschonken aan autotechnische scholen in het Mechelse. Een bachelor van De Nayer zal van het waterstofvoertuig een leervoertuig maken. “Diagnose Car is sinds 13 jaar partner van de Vlaamse invoerders en concessies voor het verdelen van recente voertuigen en innovatieve technieken in de Vlaamse scholen. Elk voertuig wordt in samenwerking met één van de Vlaamse hogescholen voorzien van oefeningen voor leerlingen. Een waterstofvoertuig is voor de autotechnische scholen onmogelijk aan te kopen maar de samenwerking tussen Alcomotive en Diagnose Car slaat de brug”, geeft projectcoördinator Dirk Goyvaerts mee. “De Hyundai IX35 zal door onder andere de Mechelse scholen gereserveerd kunnen worden voor een periode van twee weken voor lessen over alternatieve aandrijfsystemen. Eerst wordt die nog omgevormd tot een leervoertuig. De nieuwe technologie wordt zo behapbaar voor de leerlingen die mee evolueren in de nieuwste technieken. De leerkrachten autotechnieken ontvangen bovendien een opleiding die hen voorbereid op de lesmogelijkheden van het voertuig.”