De gevangenis van Mechelen
Volledig scherm
De gevangenis van Mechelen © Archieffoto Legreve

Cipiers treffen cannabis aan bij gedetineerde na wandeling op de binnenkoer

MechelenEen Mechelse gedetineerde heeft zich woensdag voor de rechter moeten komen verantwoorden voor het bezit van cannabis in de gevangenis. De drugs werd aangetroffen bij de gedetineerde na een wandeling op de binnenkoer.

 1. Podcast ‘Het Bankje’ te beluisteren op bankjes van kasteeldomein Zellaer
  Bonheiden

  Podcast ‘Het Bankje’ te beluiste­ren op bankjes van kasteeldo­mein Zellaer

  In het kasteeldomein van Zellaer kan je van 1 juli tot 30 september de podcast ‘Het Bankje’ ontdekken. Luisteren doe je op de banken op en rond het domein. “De podcast ‘Het Bankje’, te beluisteren in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen en Brussel, brengt theater en kunst op een laagdrempelige manier tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje, scant een QR-code en bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich, misschien, hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Kunstenaars uit heel Vlaanderen en Brussel werken mee aan Het Bankje. Behalve theatermakers, dragen ook schrijvers en beeldende kunstenaars hun steentje bij”, klinkt het.
 2. Van De Nekker tot een blotevoetenpad: ontdek hier 7 zomervakantietips voor de regio Mechelen
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van De Nekker tot een blotevoe­ten­pad: ontdek hier 7 zomervakan­tie­tips voor de regio Mechelen

  Het schooljaar zit erop en dat betekent voor de leerkrachten, maar vooral ook voor de leerlingen twee maanden verdiende rust. Misschien staat er wel een reisje gepland met het gezin of een kamp met de vrienden. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen tijdens de zomervakantie hebben wij alvast enkele leuke tips opgelijst in de regio Mechelen. Van De Nekker in Mechelen tot het blotevoetenpad in Park Fort Liezele: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.