Mariam Harutyunyan en Christina De Witte lanceerden vrijdagavond de collectie ‘Sisters in Business’.
Volledig scherm
Mariam Harutyunyan en Christina De Witte lanceerden vrijdagavond de collectie ‘Sisters in Business’. © KinArmat

Chrostin en KinArmat lanceren modecollectie: “Tijd dat vrouwen hun plaats opeisen”

Mariam Harutyunyan (25) en Christina De Witte (23) hebben vrijdagavond ‘Sisters in Business’ gelanceerd, een modecollectie met een boodschap. Met hun samenwerking willen de bezielster van streetwear brand KinArmat en cartooniste Chrostin een statement maken. “Het is tijd dat vrouwen hun plaats opeisen”, klinkt het.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Mechelen op zaterdag 17 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Mechelen op zaterdag 17 oktober

  In Mechelen zijn er op één dag 49 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 13. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 453 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mechelen op 521 te liggen. Omdat Mechelen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. sp.a zamelt winterjassen in voor kinderen: “Armoede onaanvaardbaar gestegen”
  Mechelen

  sp.a zamelt winterjas­sen in voor kinderen: “Armoede onaanvaard­baar gestegen”

  sp.a Mechelen vraagt naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede aandacht voor de kinderarmoede in de stad. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 14,8% van de 0- tot 3-jarigen opgroeit in een kansarme gezin. Net als in de meeste Vlaamse gemeenten gaat het de verkeerde kant uit. “Mechelen tekent al enkele jaren stijgende cijfers op: in 2015 ging het nog om 11,8% van de Mechelse kinderen. Dit is een onaanvaardbare en ronduit alarmerende evolutie voor een welvarende regio als de onze”, stelt Sophie Bollen.
 2. Jongeren die opriepen om aanslagen te plegen op politie en gerecht riskeren zes maanden cel
  PREMIUM
  Mechelen

  Jongeren die opriepen om aanslagen te plegen op politie en gerecht riskeren zes maanden cel

  Negen jongeren tussen de 20 en 28 jaar oud stonden vandaag terecht omdat ze in een WhatsApp-groep opriepen om aanslagen te plegen op het Mechelse gerechtsgebouw en zijn politiediensten. De aanleiding hiervoor was het schietincident in de Mahatma Gandhiwijk waarbij een man werd doodgeschoten door de politie. Het parket vroeg celstraffen tussen de zes maanden met uitstel tot één jaar effectief. De verdediging vroeg de vrijspraak.