Een delegatie van het Mechels stadsbestuur ondertekende het charter.
Volledig scherm
Een delegatie van het Mechels stadsbestuur ondertekende het charter. © Marc Aerts

Charter moet open ruimte in Rivierenland bewaren

De Vlaamse, provinciale en gemeentebesturen, de natuur- en waterbeheerders, de landbouworganisaties en de regionale landschappen actief in en rond het Mechelse hebben een charter ondertekend voor het behoud van de open ruimte in het Mechels Rivierenland.

0 reacties

 1. ‘Luistervitrines’ van Sigrid toveren lege etalages om tot minikunstexpo: “Op termijn komt er een kunstroute langs de vitrines”
  Mechelen

  ‘Luistervi­tri­nes’ van Sigrid toveren lege etalages om tot minikunst­ex­po: “Op termijn komt er een kunstroute langs de vitrines”

  Sigrid Nauwelaerts heeft een eerste ‘luistervitrine’ ingericht in de vitrine van De Groene Hond aan de Korenmarkt in Mechelen. Een aantal van haar keramische sculpturen staan er te pronken, maar Sigrid wil ook andere kunstenaars betrekken bij haar project. “Het doel is om een kunstroute uit te stippelen langs verschillende ‘luistervitrines’”, klinkt het.
 2. ‘FC De Kampioenen’-kamp in Bonheiden krijgt Fernand Costermans over de vloer: “Kinderen kennen meer van de serie dan ikzelf”
  Bonheiden

  ‘FC De Kampioenen’-kamp in Bonheiden krijgt Fernand Costermans over de vloer: “Kinderen kennen meer van de serie dan ikzelf”

  ‘Zijn jouw duiven echt?’, ‘Wat is jouw favoriete aflevering?’, ‘Heb je auditie moeten doen voor de rol?’: het zijn maar enkele vragen die deze week op acteur Jaak Van Assche werden afgevuurd door jonge FC De Kampioenen-fans. Zijn thuisgemeente Bonheiden organiseerde voor het eerst een kamp in teken van de populaire serie. Van Assche, bekend van zijn rol als Fernand Costermans, was de verrassingsact van het kamp.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil