Veerle Wallebroek (CEMPER) bij enkele poppen uit de waardevolle collectie in de Brusselpoort
Volledig scherm
Veerle Wallebroek (CEMPER) bij enkele poppen uit de waardevolle collectie in de Brusselpoort © David Legreve

CEMPER zoekt thuis voor 400 historische theaterpoppen

Het Centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed (CEMPER) zoekt samen met de stad Mechelen dringend een nieuwe thuis voor een collectie van honderden historische theaterpoppen. De unieke stuks liggen momenteel opgeslagen in de Brusselpoort, maar de organisatie kan ze niet langer beheren. Musea uit binnen- en buitenland worden bevraagd of ze interesse hebben om de veelal Mechelse poppen over te nemen.

0 reacties

  1. MIJN STAD. Dichter Philip Kerremans (53) laat zich door Mechelen inspireren:  “Deze stoet moet je drie keer in je leven meemaken”
    PREMIUM
    Mechelen

    MIJN STAD. Dichter Philip Kerremans (53) laat zich door Mechelen inspireren: “Deze stoet moet je drie keer in je leven meemaken”

    ‘Karamellen 3D’: zo heet de derde dichtbundel van Philip Kerremans (53). Hij pende vijftig gedichten neer in het authentiek Mechels, veelal over zijn stad. “Ik zie Mechelen graag én vind het leuk om er promotie voor te maken.” De auteur ontrafelt voor ons de plekjes én inwoners die hem nauw aan het hart liggen. “Ik heb bewondering voor de éminence grise van deze stad.”