Het Caputsteenpark in Mechelen wordt een kwart groter
Volledig scherm
Het Caputsteenpark in Mechelen wordt een kwart groter © David Legreve

Caputsteenpark viert uitbreiding met ijsjes

MechelenHet Caputsteenpark in Mechelen is sinds dinsdag een kwart groter. Buurtbewoners en samentuiniers mochten ideeën leveren voor de invulling en werden bij de opening door de stad getrakteerd op een ijsje.

 1. Herinrichting Zandpoortvest eind volgende week klaar: “Volgende fase wordt een van de moeilijkste”
  Mechelen

  Herinrich­ting Zandpoort­vest eind volgende week klaar: “Volgende fase wordt een van de moeilijk­ste”

  De herinrichting van de Vesten schiet goed op. Geheel volgens planning zullen de werkzaamheden op de Zandpoortvest eind volgende week zijn afgerond. De maandag erop kan worden gestart met Hendrik Speecqvest, Schuttersvest en Van Benedenlaan. Daar wordt meer hinder verwacht, met onder meer een afgesloten Brusselsepoortstraat. “Het is een van de moeilijkste fases van de werken.”
 2. Twintiger krijgt straf met uitstel voor winkeldiefstal
  Mechelen

  Twintiger krijgt straf met uitstel voor winkeldief­stal

  De rechter in Mechelen heeft een 22-jarige Roemeen schuldig bevonden aan de diefstal van een hemd en enkele joggingbroeken. De kledij werd gestolen bij kledingzaak Tiffany’s in de Mechelse winkelstraat De Bruul. De twintiger werd bij de diefstal betrapt door de winkelbediende. Hij had ook een rugzak bij waarin aluminiumfolie werd teruggevonden. Volgens het parket vorige week op zitting probeerde hij de kledij in te wikkelen in de aluminiumfolie om zo het anti-diefstalalarm te omzeilen. De feiten werden niet betwist. De verdediging vroeg enige mildheid. Na beraad ging de rechter daarin mee en veroordeelde ze hem tot een celstraf van 8 maanden en een geldboete van 800 euro met uitstel.