Laurens Van Hove uit Mechelen maakt coronafilms
Volledig scherm
Laurens Van Hove uit Mechelen maakt coronafilms © David Legreve

Cameraman maakt beste van technische werkloosheid: My Corona brengt verhalen van Mechelaars en hun lockdown

Boeiende verhalen brengen over Mechelaars tijdens hun lockdown. Dat is het opzet van ‘My corona’, een project van cameraman en filmmaker Laurens Van Hove (35) uit Mechelen.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Luca Polizzi en Rupel Boom gaan zonder druk op bezoek bij Dessel Sport: “Er kan weer gelachen worden”
  voetbal eerste nationale

  Luca Polizzi en Rupel Boom gaan zonder druk op bezoek bij Dessel Sport: “Er kan weer gelachen worden”

  Met de aanstelling van Michael Simeon eerder deze week als nieuwe Managing Director zette men bij Rupel Boom alweer een nieuwe stap in de verdere ontwikkeling van de club. Maar op sportief vlak zijn de Steenbakkers, zelfs na de belangrijke zege tegen La Louvière Centre van vorig weekend (1-0), nog niet uit de problemen. En toch. Het vertrek van het Spaanse trainersduo zorgde duidelijk voor een bevrijding van de spelersgroep die de honger opnieuw zag aangewakkerd.
 3. Peloton de Paris verhuist met fietskledij- en bar naar Bruul: “In de Hoogstraat hebben we een gebrek aan ruimte”
  Mechelen

  Peloton de Paris verhuist met fietskle­dij en bar naar Bruul: “In de Hoogstraat hebben we een gebrek aan ruimte”

  Horecazaak en cycling brand Peloton de Paris uit Mechelen ruilt in het voorjaar van 2022 de Hoogstraat in voor de Bruul. In de winkelstraat gaan zaakvoerders Wendy Janssens en Stijn De Groef, die eerst nog een pop-up gaan openen in de Geitestraat, zich focussen op het horecaverhaal en de fietskledij. Voor fietsreparaties kan je nog steeds in de Hoogstraat terecht bij de nieuwe zaak Secteur Pavé.