Café Malvine presenteert grote namen

 1. Drie stadsarbeiders verliezen job na illegaal feestje in café De Zwaan: “Een van hen bleek achteraf besmet met corona”
  PREMIUM
  Mechelen

  Drie stadsarbei­ders verliezen job na illegaal feestje in café De Zwaan: “Een van hen bleek achteraf besmet met corona”

  De stad Mechelen heeft de samenwerkingsovereenkomst met drie arbeiders verbroken. Reden? Het waren zij die enkele weken geleden met een aantal collega’s het verboden feestje in café De Zwaan organiseerden of bijwoonden. Een van hen had op dat ogenblik op doktersbevel in quarantaine moeten zitten en bleek achteraf ook effectief besmet met het coronavirus.
 2. Herstelling moet stabiliteit vliet Melaan waarborgen
  Mechelen

  Herstel­ling moet stabili­teit vliet Melaan waarborgen

  De stad Mechelen heeft een firma aangesteld voor de herstelling van de kademuur van de vliet in de Melaan. “Om geen vocht- of stabiliteitsproblemen te krijgen, is het belangrijk om de kademuren van onze waterlopen goed te onderhouden. We voeren enkele herstelling uit om te vermijden dat de stabiliteit op termijn in gedrang zou komen”, legt schepen van Openbare Werken Patrick Princen uit. Het gaat om voegwerken en het vastzetten van loszittende stenen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma die werd aangesteld via de groepsaankoop voor de grootschalige renovatie van private kademuren langs de Mechelse Binnendijle. Kostprijs: 14.800 euro. Nog op de Melaan zal een wegverzakking in het voetpad ter hoogte van de brug van het Conservatorium worden hersteld.