Museum Hof van Busleyden coördineert de restauratie en het onderzoek van 33 wapenborden uit de Sint-Romboutskathedraal. Jan Eeckhoudt, secretaris van de kathedrale kerkfabriek
Volledig scherm
Museum Hof van Busleyden coördineert de restauratie en het onderzoek van 33 wapenborden uit de Sint-Romboutskathedraal. Jan Eeckhoudt, secretaris van de kathedrale kerkfabriek © Sophie Nuytten - Museum Hof van Busleyden

Busleyden restaureert 33 wapenborden uit Sint-Romboutskathedraal: “Een van grootste werken ooit”

Mechelen33 wapenborden uit de Sint-Romboutskathedraal worden de komende twee jaar onder handen genomen door restaurateurs. “Bezoekers staan er niet altijd bij stil hoe bijzonder de borden zijn”, zegt Jan Eeckhoudt, secretaris van de kathedrale kerkfabriek.

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Ursulinen kleurt paars als steun voor LGBTQIA-jongeren: “Mocht ik met hakken toekomen, er zou nogal commentaar komen. Dat doe ik dus niet”
  PREMIUM
  Mechelen

  Ursulinen kleurt paars als steun voor LG­BTQIA-jongeren: “Mocht ik met hakken toekomen, er zou nogal commentaar komen. Dat doe ik dus niet”

  Ursulinen Mechelen kleurde dinsdag paars naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie. De steun van zijn medeleerlingen betekende veel voor onder meer Yarni (16), een van de LGBTQIA-jongeren op de school. “Het is nog niet zo bespreekbaar als het zou moeten zijn”, leerde hij uit pijnlijke ondervinding. Al werd grote vooruitgang geboekt.