De bus zette de vluchtelingen af op het Sint-Romboutskerkhof, van waaruit ze werden overgebracht naar verschillende hotels.
Volledig scherm
PREMIUM
De bus zette de vluchtelingen af op het Sint-Romboutskerkhof, van waaruit ze werden overgebracht naar verschillende hotels. © Marc Aerts

Busbedrijf Cannaerts teruggekeerd met 78 vluchtelingen: “Blij écht te hebben kunnen helpen”

MechelenNa een rit van liefst 24 uur zijn zaterdagavond 78 vluchtelingen uit Oekraïne aangekomen in Mechelen met een dubbeldekbus van het Heffense autobusbedrijf Cannaerts. Onder hen haast uitsluitend mama’s en kinderen, waaronder heel wat met een beperking. “Het was een heel impulsieve beslissing om te gaan, maar ik ben blij effectief iets te hebben kunnen doen”, zegt Pauline Cannaerts.

 1. Bonheidense ZomerZondagen zijn terug: vier liveoptredens aan de Krankhoeve in juli
  Bonheiden

  Bonheiden­se ZomerZonda­gen zijn terug: vier liveoptre­dens aan de Krankhoeve in juli

  Na twee ‘ZomerZondagloze’ jaren door corona organiseert GC ‘t Blikveld in juli opnieuw de gekende ZomerZondagen op het domein van de Krankhoeve. Tijdens vier opeenvolgende zondagen, van 3 tot en met 27 juli, kan je vanaf 14 uur genieten van een hapje en drankje op het terras. “’s Avonds zorgen we telkens voor sfeervolle openluchtconcerten onder het vlinderzeil van de hoeve vanaf 19.30 uur. Op het programma dit jaar staan Neeka & Gianni Marzo, David Ronaldo & The Dice (3 juli), Jim Cole, Ten Feet From Stardom (17 juli), Dries Bongaerts en Radio Negra (24 juli). Zondag 10 juli staat in het teken van ‘Vlaanderen Feest!’. In de vooravond brengt de eigen Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden een concert met hun grote bezetting, gevolgd door een toespraak van de burgemeester. We sluiten af met de liveband Band of Musos onder leiding van Eric Melaerts, die voor de gelegenheid onder andere Jan Hautekiet, Geena Lisa en Vincent Goeminne meebrengt.” Toegang is telkens gratis.
 2. Duo staat terecht voor diefstal van herenfiets
  Mechelen

  Duo staat terecht voor diefstal van herenfiets

  Twee mannen, die begin mei 2020 ook al werden veroordeeld voor de diefstal van enkele fietsen, stonden vandaag opnieuw voor de rechter in Mechelen. Deze keer voor de diefstal van een herenfiets. Dat gebeurde aan het centraal station. Op basis van camerabeelden kon de politie het duo herkennen. Beide heren kregen destijds al celstraffen opgelegd van 10 en 15 maanden effectief. Het parket vroeg nu de opslorping. Een straf waar de verdediging zich niet verzette. Een vonnis volgt eind deze maand.